Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kulfi med kardemomme og nøtter



Kulfi med kardemomme og nøtter oppskrift.
Fotograf: Melk.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5literhelmelk
1stkvaniljestang
1tshel kardemomme (kjerner)
60grsukker
2dlkremfløte
20grpistasjenøtter
20grrå skåldede mandler


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Nøtter
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kulfi med kardemomme og nøtter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier118,46533,48Kcal
Protein3,4615,58gram
Karbohydrat7,6234,32gram
Kostfiber0,261,17gram
Fett8,1836,84gram
Mettet fett4,7721,48gram
Salt0,100,46gram
Pris på oppskriftenKr 2,74Kr 12,34Kroner
Hele oppskriften veier1 801 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ha melk, hel kardemomme og en splittet vaniljestang i en tykkbundet kjele. La det hele få et oppkok og skru ned varmen slik at melken blir stående å småkoke uten å koke over. Rør ofte slik at melken ikke svir seg i bunnen av kjelen. Melken skal koke ned til halv mengde (ca 7 dl).
Når melken er kokt inn tilsettes sukkeret og koker i noen minutter til det er oppløst. Sil melken. Sett kjelen i litt kaldt vann og rør til melken er avkjølt. Visp fløte til den er nesten stiv og rør den inn i den avkjølte melken. Finhakk skåldede mandler og pistasjnøtter og rist de lett ved middelsvarme i en tørr stekepanne.
Hell isblandingen over i en bolle (helst av metall, da kulden transporteres raskest) og dekk overflaten med plast. Sett bollen i fryseren i ca 2 timer til den er begynt å fryse inn. Ta den ut av fryseren og pisk den godt opp med en håndmikser/kjøkkenmaskin. Gjenta dette minst to ganger før isen fryses endelig. Tilsett nøtter og mandler ved siste pisking. Ta gjerne av litt til pynt.
Lag kremerhus av papp og kle innsiden med bakepapir. Fyll formene og frys. Dekk overflaten med plast for å forhindre at det dannes iskrystaller på overflaten.

Heldig er den som har en ismaskin:
Da er det bare å helle den avkjølte isblandingen i ismaskinen, følg bruksanvisningen til maskinen og kjør isen til den har fått konsistens som tykk softis. Følg videre fremgangsmåte som skrevet over.

Server med ristede nøtter og karamellsaus, smakssattsirup eller honning.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 27952)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Iskrem/sorbet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus.Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus.
Denne retten har 130,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ice pops med sjokolade.Ice pops med sjokolade.
Denne retten har 222,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kulfi med kardemomme og nøtter.Kulfi med kardemomme og nøtter.
Denne retten har 118,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.