Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kurv (påskekurv) fra Øiset




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1literhele gryn
1literMelk
300grlettsaltet stekeflesk tilsvarende ca. ½ l. oppskjært i terninger.
salt, pepper
byggmel til passe tykk grøt (hvetemel vanlig i senere år)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kurv (påskekurv) fra Øiset med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier188,023 948,42Kcal
Protein6,84143,64gram
Karbohydrat27,10569,10gram
Kostfiber4,0885,68gram
Fett4,90102,90gram
Mettet fett1,9340,53gram
Salt0,4810,04gram
Pris på oppskriftenKr 3,10Kr 65,10Kroner
Hele oppskriften veier2 100 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Helegryn bløtes et døgn. Alt blandes til en tykk grøt og fylles i rengjort og godt utvannet grisemage (i senere år er lerretpose vanlig brukt).
Posen legges til gjæring en uke i værelsestemperatur, gjerne i en bolle på kjøkkenbenken. Posen må snus hver dag, ellers vil den lett mugne.
Etter gjæringsprosessen kokes posen først for seg sjøl, så fylles den og kokes sammen med kjøtt og flesk i suppegryta.
Ved servering skjæres innholdet i posen i skiver, serveres sammen med det kokte kjøttet og flesket.
Posens innehold skal ha en syrlig smak.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18042)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.