Kvæfjordkaka originalen 2

Bilde av Kvæfjordkaka originalen 2.
Fotograf: Magnus Thor Magnusson

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
100grsmør/margarin
120grsukker
4stkeggeplommer
3ssmelk
160grhvetemel
1tsbakepulver
1tsvaniljesukker - må være med. Det gir kaka en særegen smak

Marengs:

4stkeggehviter
200grsukker
100grmandelspon

Fyll:

3dlkremfløte
3dlVaniljekrem eller romfyll (etter smak)


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 stykker

Dette er originaloppskriften:

Rør smør og sukker hvitt, ha i eggeplommer og melk. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker og rør det godt inn i deigen. Kle en stor langpanne med bakepapir og fordel deigen utover i et tynt lag. Stivpisk eggehvitene og ha i sukkeret. Pisk videre til alt sukkeret er oppløst. Hell marengsen over røren i langpannen. Strø om lag 100 g mandelspon (hakkede mandler) over det hele. Stek kaka ved 180 grader til marengsen får er stiv og har fått lett gyllen farge.

Avkjøl. Piske fløten stiv og land med vaniljekrem. Del kaka i to og legg kremen mellom bunnene.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Annies Gjestekro
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 16213)
Kategori: Langpannekake
Land: Norge
Fylke: Møre og Romsdal
Nasjonal/tradisjonsrett

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 321,27 Kcal
Protein 5,46 g
Fett 18,29 g
Karbo 33,12 g
Pris 3,98.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!