Kvark hjemmelagd

Ingredienser

Kvark 1 liter surmelk gir ca 3 dl kvark.

Annonse

Fremgangsmåte:

Den beste kvarken lages av fersk kumelk som stilles lunt til den syrner og deretter henges opp i klede. Mysen vil da renne igjennom og det hvite ostestoffet som ligger igjen, er kvark. Men dere som ikke har ku, kan ta utgangspunkt i økologisk lettmelk. Den varmes opp til ca 37 C og tilsettes surmelk. Settes lunt i en bolle med klede over til den er sur. Du kan også bruke vanlig surmelk:

Hell surmelken kald i et klede eller varme den forsiktig opp til den begynner å skille seg. Kledet bør være et stort kjøkkenhåndkle eller en pose laget av bleiestoff. Den oppvarmede surmelken renner fort gjennom kledet og blir ferdig på under en time. Slik kvark blir ofte noe kornete og tørr. Den surmelken som er hengt opp kald tar flere timer før mysen har rennt av, men til gjengjeld blir ostemassen mer smidig. Men uansett hvilken fremgangsmåte du benytter, bør man alltid tilsette noe pisket fløte når kvark skal brukes i desserter.

Kast aldri mysen, men bruk den i Bortsch (russisk rødbetsuppe) eller til å gjøre varme grønnsakretter friskere. Du kan også koke den inn i jerngryte til surprim som kan brukes til både pålegg, suppe og grøt.
Kilde til tekst over er Helios.noTjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Tilbehør
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Helios
Oppskriften har hatt 5301 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,5 poeng totalt (av max 6) fra 4 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 24898)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!