Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kvark hjemmelagd




Ingredienser

Kvark 1 liter surmelk gir ca 3 dl kvark.


Annonse


Fremgangsmåte:

Den beste kvarken lages av fersk kumelk som stilles lunt til den syrner og deretter henges opp i klede. Mysen vil da renne igjennom og det hvite ostestoffet som ligger igjen, er kvark. Men dere som ikke har ku, kan ta utgangspunkt i økologisk lettmelk. Den varmes opp til ca 37 C og tilsettes surmelk. Settes lunt i en bolle med klede over til den er sur. Du kan også bruke vanlig surmelk:

Hell surmelken kald i et klede eller varme den forsiktig opp til den begynner å skille seg. Kledet bør være et stort kjøkkenhåndkle eller en pose laget av bleiestoff. Den oppvarmede surmelken renner fort gjennom kledet og blir ferdig på under en time. Slik kvark blir ofte noe kornete og tørr. Den surmelken som er hengt opp kald tar flere timer før mysen har rennt av, men til gjengjeld blir ostemassen mer smidig. Men uansett hvilken fremgangsmåte du benytter, bør man alltid tilsette noe pisket fløte når kvark skal brukes i desserter.

Kast aldri mysen, men bruk den i Bortsch (russisk rødbetsuppe) eller til å gjøre varme grønnsakretter friskere. Du kan også koke den inn i jerngryte til surprim som kan brukes til både pålegg, suppe og grøt.
Kilde til tekst over er Helios.no

Mer info

Forfatter:
Kilde: Helios
(Intern: 24898)
Kategori: Tilbehør
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Krydderkrem til eclairs.Krydderkrem til eclairs.
Denne retten har 198,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bollegrøt fra Nøtterøy.Bollegrøt fra Nøtterøy.
Denne retten har 171,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vaniljekrem til eclairs.Vaniljekrem til eclairs.
Denne retten har 189,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Søst 3.Søst 3.
Denne retten har 101,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.