Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kvedesyltetøy




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgkvede skrelt og renset
kokende vann
500grsukker
Ca 3,5stksyrlige epler


Annonse


Næringsdeklarasjon for Kvedesyltetøy med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier152,082 917,81Kcal
Protein0,275,18gram
Karbohydrat36,35697,41gram
Kostfiber1,4527,82gram
Fett0,305,76gram
Mettet fett0,000,00gram
Salt0,000,01gram
Pris på oppskriftenKr 2,47Kr 47,39Kroner
Hele oppskriften veier1 919 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrell kvedene. Del dem i 6-8 båter. Skjær bort kjernehuset og alt som er hardt og steinete. Vei kvedene. Legg dem i en kjele og hell på så mye kokende vann at frukten er dekket. La kvedene småkoke i vannet til de begynner å bli møre. Prøv med en kakenål eller tynn strikkepinne. Ta dem opp i en sikt så de får renne godt av.

Bland sukkeret i kokevannet og rør til det koker opp. La sukkerlaken koke inn uten lokk til den blir tykk som sirup. Skum av eventuelt skum.

Legg kvedene tilbake i kjelen og la dem småkoke til de er helt møre. Fruktene må ikke koke i stykker.

Ta kvedene opp med hullsleiv og legg dem på glass eller i krukker. Hvis sukkersirupen er blitt litt tynn, kan du koke den inn noen minutter. hell den kokende over frukten. Sett på lokk med det samme, eller la syltetøyet bli kaldt og dekk krukkene med sylte- eller plastfolie.

Ønsker du friskere smak på kvedesyltetøyet, kan du blande med epler. Skrell noen faste, syrlige epler og del dem i båter. Fjern kjernehuset. Kok eplebåtene møre i sukkersirupen etter at du har tatt opp de mørkokte kvedene. Legg eplebåter og kveder vekselvis i glass eller krukker.

Kok eventuelt sukkersirupen inn før den helles kokende over.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9384)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Syltetøy/gele
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pasjonscurd.Pasjonscurd.
Denne retten har 253,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Physalismarmelade.Physalismarmelade.
Denne retten har 162,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Persikomarmelade med hvitvin og vanilje.Persikomarmelade med hvitvin og vanilje.
Denne retten har 155,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ferskenmarmelade med mynte.Ferskenmarmelade med mynte.
Denne retten har 183,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.