Kveitesuppe med måsegg

IngredienserAnnonse

Fremgangsmåte:

En nordnorsk delikatesse er denne suppen som bygger på råstoffer som er naturlig for landsdelen. Måsegg er et sesongbetont råstoff som hører våren og forsommeren til, men i mangel av denne delikatessen går det bra å bruke hønseegg.

Et kveitehode eller noen kveitenakker legges i salt vann og deles i serveringsstykker. Det er kun selve hausen og kjakene på hodet som benyttes. Vask grundig. La kveitehodet og nakkestykkene trekke eller småkoke i vann en times tid slik at beina blir helt møre.

I en suppegryte røres en raspet løk ut med 2 ss hvetemel, gressløk og 1/4 liter rømme. Spe med 2 liter kraft og fett fra kveitegryten. Fisken tas opp på fat, og suppen spes videre med kraft til konsistensen er passe. Suppen varmes til kokepunktet under stadig omrøring. Den helles over i en terrin hvor minst 5-6 måsegg er vispet sammen.
Suppen smakes til med salt, sukker og eddik. Den spises til kveitestykkene og kokte poteter.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Troms
Nasjonal/tradisjonsrett

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 2769 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 14163)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!