Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kvitball




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgbeinfri fisk
25grsalt
25grpotetmel
75grspekk eller annet fett (kan bruke margarin)
litt musketblomme
pepper etter smak
Ca 1,25literkald melk, fløte og isblanding


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kvitball med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier98,25583,36Kcal
Protein9,3055,22gram
Karbohydrat3,2219,12gram
Kostfiber0,010,06gram
Fett5,3531,77gram
Mettet fett1,257,42gram
Salt1,146,76gram
Pris på oppskriftenKr 5,79Kr 34,38Kroner
Hele oppskriften veier2 375 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bruk kjøttkvern med liten hullskive. Mal fisken sammen med spekk og salt 2-4 ganger, alt etter hvor fin du vil ha farsen. Den tradisjonelle typen er ganske grovmalt, men dette kan variere fra sted til sted. Ha massen over i en mixmasterbolle og tilsett melet og krydret under kjøring. Spe gradvis med vesken, slik at det blir en deig som er seig og lett å forme til baller på størrelse litt mindre enn en tennisball. Massen skal ikke være for hard, men heller ikke for myk. Er den for hard blir det ferdige produkt også hardt.

Kok opp en kjele med vann og salt. Det må være mye vann i gryten. Lag en prøveball for å se på fastheten og saltmengde. Form en og en ball og slipp de forsiktig i gryten. La de trekke i knapt en time, til de er gjennomkokt. La ikke vannet koke for mye. (Den helt eldste måten å male fisken på, er trau og hakkekniv. Da får man en ganske grov balltype).

Server med stekte lettsaltede flesketerninger, og fettet fra dette.
Kokt potet, gulrot og kålrot.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Annies Gjestekro
(Intern: 15964)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Møre og Romsdal
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Prinsefisk fra Sogn.Prinsefisk fra Sogn.
Denne retten har 85,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skatevinge i hvitvinssaus.Skatevinge i hvitvinssaus.
Denne retten har 133,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skatevinge med hvitvinssaus.Skatevinge med hvitvinssaus.
Denne retten har 139,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skatevinge i hvitvinssaus.Skatevinge i hvitvinssaus.
Denne retten har 133,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skatevinge i hvitvinssaus.Skatevinge i hvitvinssaus.
Denne retten har 133,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skatevinge i hvitvinssaus.Skatevinge i hvitvinssaus.
Denne retten har 133,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt fisk.Kokt fisk.
Denne retten har 40,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.