Kylling og grønnsaksterrin

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
Ca 375grkyllingkjøtt uten ben og skinn
1,5dlkremfløte
1,5dlcréme freâiche eller seterrømme
1stkegg
1,5tssalt
nymalt hvit peppe
75grgulrot
75grrenset gul og rød paprika
Ca 135grfrisk brokkoli
Ca 15stksorte oliven uten stein
2tsolje til formen
bakepapir/aluminiumsfolie
evt. litt hønsebuljong
2plate(r)gelatin

Tomat-vinaigrette :

0,5kgfriske tomater
Ca 2,5ssrøvinseddik
4ssolje

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 142,29 Kcal
Protein 6,54 g
Fett 11,79 g
Karbo 1,99 g
Pris 4,53.- kr

Fremgangsmåte:

Skjær kjøttet i terninger og hakk det meget fint i food processor. Rør farsen glatt med fløte, créme frâiche og sammenvispet egg. Krydre med salt og hvit pepper. Sett farsen i kjøleskapet.

Skjær renset gulrot og paprika i små, pene terninger. Del brokkoli i buketter og skjær av det tykke av stilken. Legg grønnsakene - helst hver for seg - i kokende, lettsaltet vann og kok dem i 3 minutter. La grønnsakene dryppe av i en sikt, slå kaldt vann over og la dem dryppe godt av. Legg grønnsakene på hånklepapir slik at de tørker.

Skjær olivenkjøttet i små biter. Rør i farsen og bland i gulrøtter, paprika og oliven. Fyll halvparten av farsen i en godt smurt form (ca. 1 liter), stikk brokkolibuketter ned i farsen og fordel resten av farsen over. Bank formen lett i bordet slik at eventuelle luftehull forsvinner. Glatt til overflaten og dekk til med et stykke bakepapir. Legg et stykke aluminiumsfolie over formen og sett den i en ildfast form. Hell i så mye kokende vann at det står halvt oppå formen. Bak terrinen i vannbad ved 150 - 175 grader ca. 1 time på nederste rille i ovnen. Er formen av porselen eller keramikk, må den stå 10 - 15 minutter lenger.

Ta så ut terrinen og hell av væsken. Spe med hønsebuljong til ca. 1 ½ dl. Smelt 2 utbløtte gelatinplater i buljongen og hell over terrinen i formen. La den hvile i kjøleskapet til neste dag. Ved servering hvelves terrinen ut av formen, skjæres i skiver og anrettes på et speil av tomat-vinaigrette.

Tomatvinaigretten lages ved å skjære tomatene i biter og kjøre dem i hurtigmikser eller food procesor. Gni alt gjennom en sikt. Pisk dette sammen med eddik og olje og smak til.

Terrinen passer godt som en forrett og også på et koldtbord. Den bør lages dagen før den skal spises og holder seg i kjøleskapet 4 - 5 dager.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Elsa's hjemmeside
Oppskriften har hatt 3834 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 16189)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!