Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kylling og grønnsaksterrin




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 375grkyllingkjøtt uten ben og skinn
1,5dlkremfløte
1,5dlcréme freâiche eller seterrømme
1stkegg
1,5tssalt
nymalt hvit peppe
75grgulrot
75grrenset gul og rød paprika
Ca 135grfrisk brokkoli
Ca 15stksorte oliven uten stein
2tsolje til formen
bakepapir/aluminiumsfolie
evt. litt hønsebuljong
2plate(r)gelatin

Tomat-vinaigrette :

0,5kgfriske tomater
Ca 2,5ssrøvinseddik
4ssolje


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kylling og grønnsaksterrin med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier142,51394,14Kcal
Protein6,5518,12gram
Karbohydrat1,995,50gram
Kostfiber1,032,85gram
Fett11,8132,66gram
Mettet fett4,5512,58gram
Salt0,992,75gram
Pris på oppskriftenKr 4,52Kr 12,50Kroner
Hele oppskriften veier1 659 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær kjøttet i terninger og hakk det meget fint i food processor. Rør farsen glatt med fløte, créme frâiche og sammenvispet egg. Krydre med salt og hvit pepper. Sett farsen i kjøleskapet.

Skjær renset gulrot og paprika i små, pene terninger. Del brokkoli i buketter og skjær av det tykke av stilken. Legg grønnsakene - helst hver for seg - i kokende, lettsaltet vann og kok dem i 3 minutter. La grønnsakene dryppe av i en sikt, slå kaldt vann over og la dem dryppe godt av. Legg grønnsakene på hånklepapir slik at de tørker.

Skjær olivenkjøttet i små biter. Rør i farsen og bland i gulrøtter, paprika og oliven. Fyll halvparten av farsen i en godt smurt form (ca. 1 liter), stikk brokkolibuketter ned i farsen og fordel resten av farsen over. Bank formen lett i bordet slik at eventuelle luftehull forsvinner. Glatt til overflaten og dekk til med et stykke bakepapir. Legg et stykke aluminiumsfolie over formen og sett den i en ildfast form. Hell i så mye kokende vann at det står halvt oppå formen. Bak terrinen i vannbad ved 150 - 175 grader ca. 1 time på nederste rille i ovnen. Er formen av porselen eller keramikk, må den stå 10 - 15 minutter lenger.

Ta så ut terrinen og hell av væsken. Spe med hønsebuljong til ca. 1 ½ dl. Smelt 2 utbløtte gelatinplater i buljongen og hell over terrinen i formen. La den hvile i kjøleskapet til neste dag. Ved servering hvelves terrinen ut av formen, skjæres i skiver og anrettes på et speil av tomat-vinaigrette.

Tomatvinaigretten lages ved å skjære tomatene i biter og kjøre dem i hurtigmikser eller food procesor. Gni alt gjennom en sikt. Pisk dette sammen med eddik og olje og smak til.

Terrinen passer godt som en forrett og også på et koldtbord. Den bør lages dagen før den skal spises og holder seg i kjøleskapet 4 - 5 dager.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Elsa's hjemmeside
(Intern: 16189)
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kyllingrulader.Kyllingrulader.
Denne retten har 118,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Havkylling.Havkylling.
Denne retten har 132,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Cornflakespanerte kyllingboller med gåselever.Cornflakespanerte kyllingboller med gåselever.
Denne retten har 132,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 27,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingvinger med sjøkreps, avokado og spiresalat.Kyllingvinger med sjøkreps, avokado og spires.
Denne retten har 221,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Innbakt kylling i hummersaus.Innbakt kylling i hummersaus.
Denne retten har 141,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingklubber med kylling- og trøffelpølse og grillet vannmelon.Kyllingklubber med kylling- og trøffelpølse o.
Denne retten har 193,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingleverparfait.Kyllingleverparfait.
Denne retten har 151,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mini Vårruller.Mini Vårruller.
Denne retten har 269,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vårruller med chili- og koriander-dipsaus.Vårruller med chili- og koriander-dipsaus.
Denne retten har 172,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.