Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kyllingkraft



Kyllingkraft oppskrift.
Fotograf: Matoppskrift.no
Vi brukte alle bein på en kylling her. + det vi hadde av ekstra grønnsaker.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkkylling, rå eller 1 kg kyllingben/skrog
1stkpurre
1stkgulrot
1bit(er)sellerirot
1stkløk
2feddhvitløk
4stknelliker, hele
5stang(stenger)persillestilker uten blad
2kvist(er)timiankvister
2stklaurbærblad
Ca 7stkhel pepper
2tssalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kyllingkraft med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier79,701 026,97Kcal
Protein14,24183,49gram
Karbohydrat1,8724,10gram
Kostfiber1,3317,14gram
Fett1,4018,04gram
Mettet fett0,384,90gram
Salt1,2015,44gram
Pris på oppskriftenKr 6,16Kr 79,37Kroner
Hele oppskriften veier1 289 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skyll kyllingen godt inni og utenpå. Legg den i en stor kjele og fyll på vann slik at det godt og vel dekker. Kok opp og la det koke i 5 minutter. Kast vannet og vask kjelebunnen for eventuelt grums.

Legg kyllingen tilbake, hell på nytt vann og kok opp. La det koke en liten stund mens du bruker en skje til å fjerne grums og skum på overflaten.

Skjær purren i grove biter, men spar et stort grønt blad. Skjær gulroten i grove biter. Del hvitløkfeddene i to, uskrelte. Del løken i to og stikk to nelliker godt inn i hver halvdel. Ha alt dette samt selleriroten og pepperkornene i kjelen.

Pakk persillestilker, timian og laurbær inn i purrebladet og knyt igjen med hyssing. Dette er den berømte bouquet garni, krydderkvasten, som skal i kjelen med alt det andre.

La kraften småkoke eller trekke på svak varme med lokket halvveis på i ca 2 timer.

Sil kraften ved å legge et kjøkkenhåndkle over en sil og så la kraften renne gjennom dette over i en oppbevaringsbolle. Vri håndkledet opp i rent vann først.

Kraften kan oppbevares i kjøleskapet noen dager før bruk, eller fryses ned i passe porsjoner til senere anvendelse.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12105)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Kraft
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kyllingkraft.Kyllingkraft.
Denne retten har 79,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.