Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kyllinglever til barn 6-9 mnd




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkpotet
vann til å koke i
Ca 25grkyllinglever
Ca 0,75dlkokevann til å mose maten i
1tsolje eller myk plantemargarin


Annonse


Næringsdeklarasjon for Kyllinglever til barn 6-9 mnd med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier69,31162,53Kcal
Protein2,986,99gram
Karbohydrat8,4819,89gram
Kostfiber0,892,09gram
Fett2,415,65gram
Mettet fett0,130,30gram
Salt0,020,05gram
Pris på oppskriftenKr 2,13Kr 4,99Kroner
Hele oppskriften veier235 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok opp vannet. Tilsett potet og gulrot som er delt i biter, det gir kortere koketid. Kok på svak varme under lokk i ca. 7 minutter. Tilsett deretter smått oppskåret lever, og kok videre ca. 5 minutter. Sil fra kokevannet. Mos i tilmålt kokevann. Tilsett litt mer vann hvis maten er for tykk.
Tilsett ev. olje/plantemargarin.

Når du lager større porsjoner, kan leveren males etter koking. Food processor eller hurtigmikser er gode hjelpemidler.
Kyllinglever har den mildeste smaken, men andre typer lever kan også brukes. Leverpostei bør du helst ikke bruke som middagsmat den første tiden, den inneholder en del salt.
Vent gjerne til barnet begynner med brød. Leverposteien er da fin både som middag og som pålegg, men bruk ikke større mengde til middag enn til pålegg.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Helsedirektoratet
(Intern: 27423)
Tilberedningstid: 20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Barnemat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.