Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kyllingleverpaté med fiken



Kyllingleverpaté med fiken oppskrift.
Fotograf: Eva Brænd
Legg en bit paté på toast eller en snipp godt brød og pynt med litt ripsgelé. Server som en liten appetittvekker, for eksempel med et glass sherry. Kyllingleverpaté kan også gjerne være en del av et koldtbord.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
100grbacon, finhakket
2stk storsjalottløk
6stkfiken
4ssbalsamicoeddik
2sssukker
500grkyllinglever
200grsmør
1dashkvernet pepper
1dashevt. litt fingersalt

Pynt :

1stkfrisk fiken
5sslitt ripsgelé/portvinsgelé
5sslitt ripsgelé/portvinsgelé
6skive(r)toast/godt brød delt i 2


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Kyllingleverpaté med fiken med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier256,783 984,20332,02Kcal
Protein8,79136,3911,37gram
Karbohydrat22,52349,4229,12gram
Kostfiber1,1517,841,49gram
Fett14,36222,8118,57gram
Mettet fett8,03124,5910,38gram
Salt0,629,660,81gram
Pris på oppskriftenKr 8,82Kr 136,85Kr 11,40.-
Hele oppskriften veier1 552 totalt1 552 pr porsj129 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 skiver

Stek baconet sprøtt i en panne uten smør. Tilsett finhakket sjalottløk og fiken. La det surre et par minutter i pannen. Ha i balsamico og sukker, og kok blandingen til det ligner marmelade. Tørk av kyllingleveren og stek dem i litt smør ca. 4 minutter. Ha resten av smøret over i en kjele og klare smøret (slik at bunnfallet ligger igjen) over svak varme. Ha lever og klaret smør i en hurtigmikser og kjør til en jevn masse, tilsett kvernet pepper.

Bland leverblandingen med fikenmarmeladen. Kle en liten brødform med plastfolie og fordel massen jevnt. La kyllingleverpateen stå kaldt i 2-3 timer. Skjær pateen i skiver og dryss over litt salt. Legg en bit paté på toast eller en snipp godt brød og pynt med litt ripsgelé.

Server gjerne et lite glass sherry til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 24536)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kyllingleverpaté 3.Kyllingleverpaté 3.
Denne retten har 186,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingpate til julefrokosten.Kyllingpate til julefrokosten.
Denne retten har 154,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingleverpaté med fiken.Kyllingleverpaté med fiken.
Denne retten har 256,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.