Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kyllingpate 2




Ingredienser

1 porsjon

1/2 kg. krås og hjerte
1/4 kg. kyllingbryst med skinn
1/4 kg. kyllingbryst uten skinn
150 g. kyllinglever
150 g. løk
15 g. smør eller margarin
30 g. hvetemel
2 egg
1 boks (80 g) champignoner med lage
1 ss. salt
1/4 ts. pepper
1/4 ts. timian
1/4 ts. Herbes des Provence

Gele:
4 blader gelatin
1/4 l vann
1/4 hønsebuljongterning
1 par dråber kulør


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 skiver

Kok kråser og hjerter i 2 timer. Bruk halvannen dl av vannet til pateen.
Still inn ovnen på 150 grader. Hell en liter vann i skypannen.
Hakk kråser, hjerter, lever og kyllingbryst med skinn én gang gjennom kjøtthakkeren. Skjær kyllingbryst uten skinn i terninger.
Hakk løkene og brun dem litt. Rør alle ingrediensene sammen til en farse. Ha farsen i patéform og bak den ca. halvannen time.
Prik i den - når kjøttsaften er klar, er patéen gjennombakt. Eller mål med et steketermometer i midten av patéen, ved 80 grader er den ferdig. Sett patéen til avkjøling. Geléen laves ved å sette gelatinen i bløt i 10 minutter i kaldt vann. Løs opp den deretter i kokende vann. Tilsett buljong og kulør. Hell den kokende gele over patéen.

Pynt med f.eks. champignoner og tørket rød pepper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22026)
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kyllingleverpaté 3.Kyllingleverpaté 3.
Denne retten har 186,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingpate til julefrokosten.Kyllingpate til julefrokosten.
Denne retten har 154,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingleverpaté med fiken.Kyllingleverpaté med fiken.
Denne retten har 256,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.