Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kyllingpate til julefrokosten



Kyllingpate til julefrokosten oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer
En god paté hører hjemme på julefrokostbordet. Denne kyllingpateen er overraskende enkel å lage. Et godt tips kan være å gi den bort som en spiselig gave.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
350grkyllinglever
1sssmør
300grkyllingkjøtt fra lår eller filet
3stkegg
3sskonjakk
1dashkajennepepper
1dashsalt og kvernet pepper
2tshakket frisk estragon , evt. salvie, rosmarin eller timian
100grgåselever / andelever i biter
50grgrovhakkede pistasjenøtter
1pakkeaspik (lys buljong-gelé)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Soya
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kyllingpate til julefrokosten med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier154,401 620,77Kcal
Protein17,83187,17gram
Karbohydrat1,2813,44gram
Kostfiber0,485,04gram
Fett7,7781,56gram
Mettet fett2,6227,50gram
Alkohol1,01 %
Salt0,384,03gram
Pris på oppskriftenKr 18,22Kr 191,26Kroner
Hele oppskriften veier1 050 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens kyllingleveren og fjern så mye av hinnene som mulig. Smelt smøret og stek kyllingleveren raskt. Dryss over litt salt og pepper. Avkjøl helt.
Skjær kyllingkjøttet i biter og mos kjøtt og lever sammen i hurtigmikser. Tilsett egg, konjakk, kajenne, salt og pepper. Vend inn urter, gåselever og nøtter.
Fyll massen i passende former, sett formene i langpanne i stekeovnen. Hell kokende vann i langpannen halvveis opp på formene. Dekk dem med aluminiumsfolie. Stek i ovnen ved 175 °C i ca. 45 minutter eller til pateen er fast. Avkjøl pateen under lett press.
Lag aspik etter anvisning på pakken, men bytt ut litt av vannet med konjakk eller madeira. Avkjøl, men la den ikke stivne.
Pynt toppen av pateen med litt friske urter i et pent mønster, og hell aspik forsiktig over. Avkjøl helt.
Oppbevar pateen kaldt, så er den holdbar ("uåpnet") i ca. en uke. Pakk den gjerne inn i cellofan og gi den bort sammen med et lite glass gelé.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32699)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pate

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kyllingpate til julefrokosten.Kyllingpate til julefrokosten.
Denne retten har 154,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingleverpaté 3.Kyllingleverpaté 3.
Denne retten har 186,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingleverpaté med fiken.Kyllingleverpaté med fiken.
Denne retten har 256,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.