Gå til forsiden av matoppskrift.no



Kyllingramen

Bilde av Kyllingramen.
Fotograf: Mari Svenningsen

Oppskriften på Kyllingramen har fullt beregnet næringsinnhold, pris samt automatisk sjekk av allergener.
Nudelsuppe, ramen, er en tradisjonell japansk rett som opprinnelig kommer fra Kina. Det finnes utallige varianter, men i vår ramensuppe er kyllingkraft basen. Kraften har fått selskap av blant annet chili, hvitløk, anis og misopaste i kjelen. Nudler er en selvfølge, det samme er kokte egg, skiver av saftig norsk kyllingkjøtt, vårløk og frisk koriander.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2stkkyllingfilet
0,5tssalt
0,25tspepper
1ssmargarin til steking
2sschilipasta (sambal oelek)

Kraft:

2stkfinhakket rød chili
3feddfinhakket hvitløk
1ssolje til steking
1,5literkonsentrert kyllingkraft
1stkstjerneanis
0,5stksitrongress ,delt i to
2ssrevet frisk ingefær
2sssoyabønnepasta (misopaste)

Tilbehør

4stkegg
160greggnudler
2stkgulrot i tynne strimler
4stkfinsnittet vårløk
2ssfinhakket frisk koriander


Fremgangsmåte:

1. Fres chili og hvitløk i en varm kjele med olje. Ha i kyllingkraft, stjerneanis, sitrongress, revet ingefær og soyabønnepasta. Kok opp, skru ned varmen og la kraften trekke mens du forbereder resten.

Et tips er å kjøpe en hel kylling og dele den opp i fileter, lår og vinger. Kok kraft på kyllingskroget, og du får en kjempegod base til ramen suppen. Filetene serveres i suppa, og resten av kyllingen kan du lage en god middag av senere. Bruk gjerne buljongterninger eller fond for å forsterke smaken på kraften.

2. Kok egg i en kjele med vann. Ta tiden fra vannet begynner å koke, 6-8 minutter for et «smilende» egg. Avkjøl i rennende kaldt vann. Skrell eggene og del dem i to.

Et «smilende» egg er kokt slik at eggeplommen er fast rundt kanten, men fortsatt har en bløt kjerne i midten.

3. Kok nudler så vidt møre i en stor kjele med vann etter anvisning på pakken, ca. 4 minutter. Hell av kokevannet.

I de fleste ramen brukes hvetenudler (ramen-nudler), men i denne oppskriften har vi valgt å bruke eggenudler på grunn av tilgjengelighet i butikk og næringsinnhold. Bruk gjerne hvetenudler om du får tak i.

4. Krydre kyllingfilet med salt og pepper. Ha margarin i en varm stekepanne. Når margarinen slutter å bruse, legg kyllingfiletene i pannen og brun dem i 2 minutter på hver side.
5. Etterstek på lav varme under lokk i ca. 4 minutter. Pensle med chilipasta, skru av varmen og la filetene hvile et par minutter før du skjærer dem i skiver.

Fordel nudler i porsjonsskåler. Legg kyllingfilet i skiver, to halve egg, litt gulrot i strimler og finhakket vårløk i hver skål.
Hell kraft over i skålene og dryss over finhakket frisk koriander.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 32922)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 69,43 Kcal Forklaring?
Protein 5,67 g
Fett 2,61 g
Karbo 5,61 g
Pris 3,71.- kr

Nyttige undersider og søk
















Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!