Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kyllingterrine med tomat/potetsalat ( pepperrotkrem til 6)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stk storkyllinglår
1dlkyllingkraft /-buljong
lys aspik
30grsalt, grovt
200grmandelpoteter
2stkplommetomater
hakket sjalottløk
1dlcreme fraiche
1stksitron, presset
1dashsalt
1dashpepper

Pepperrotkrem

2dlkremfløte
litt revet pepperrot (evt. fra tube)
melis


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kyllingterrine med tomat/potetsalat ( pepperrotkrem til 6) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier161,79484,35Kcal
Protein8,9326,73gram
Karbohydrat2,427,24gram
Kostfiber0,371,11gram
Fett12,8538,47gram
Mettet fett5,8617,54gram
Salt2,968,88gram
Pris på oppskriftenKr 5,25Kr 15,72Kroner
Hele oppskriften veier1 796 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Salt kyllinglårene natten over. Tørk av saltet og stek lårene i ovnen, ca. 30 minutter på 150 gr varme. Plukk lårene fri for skinn og ben. Kok opp kraften og tilsett aspik (se pakken).
Bland kyllingkjøtt og aspik og ha det i en form. Sett den til kjøling minst 3 timer under lett press.

Skrell poteter og skjær i grove terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann. La dem avkjøle. Bland kalde poteter med creme fraiche, litt presset sitron, salt og pepper. Skjær tomatene i 4 båter. Fjern kjerner. Grovhakk og bland med potetsalaten.

Pepperrotkrem: Riv pepperot på fint rivjern.

OBS! Husk den blir sterkere hvis den står en stund. Pisk fløten til stiv krem med litt melis og bland inn pepperot. Form egg og legg på toppen.
Pål lager også en Sauce vierge til: av hakket rødløk, paprika, squash, gulrot og olivenolje.
Smak til med sitron og pepper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 22588)
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.