Løkbrød 2

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2ssolivenolje
2stkløk, i tynne skiver
7,5dlhvetemel
5tsbakepulver
1pose(r)fransk løksuppepulverIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
5dlkefir
0,66dlhvetemel, ekstra
melk, til pensling

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 skiver

(1 brød)

Pensle en stor bakeplate med olje. Forvarm ovnen til 180 C. Varm olje i en stor stekepanne, fres løken under stadig omrøring over svak varme i 20 min eller til løken er meget myk og lett brunet. La den renne av på kjøkkenpapir. Avkjøl.

Bland siktet mel, bakepulver, suppepulver og halvparten av den stekte løken i en stor bolle. Lag en fordypning midt i blandingen.

Tilsett all kefiren på en gang. Rør raskt til du har en bløt, klissete deig. Ha den ut på melet overflate og dryss mel på hendene og på deigen. Kna raskt og forsiktig inn nok av ekstramelet til du kan forme en smidig ball.

Legg den på bakeplaten og form den til et avlangt brød. Bruk en saks til å klippe i brødoverflaten med 3 cm mellomrom. Pensle med melk. Sett i ovnen og stek i 45 min. Ta ut av ovnen og dryss resten av løken over brødet. Sett det tilbake i ovnen og stek videre i 10-15 min, eller til brødet høres hult ut når du banker på det i bunnen. Ta det ut og legg det på bakerist til avkjøling.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 187,83 Kcal
Protein 6,12 g
Fett 3,79 g
Karbo 31,47 g
Pris 1,92.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 5238 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 12824)

Ekstra info

Kategori: Brød
Diett/allergi: Uten gjær
Land: Ukjent-opprinnelse Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!