Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Løkbrød 2

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 3 poeng. 3 poeng (av max 6) i snitt fra 1 lesere
Oppskriften har hatt 4986 lesere! 4986 lesere
Løkbrød 2 har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 187,83 kcal ......Protein: 6,12 g ......Fett: 3,79 g ......Mettet fett: 1,26 g
Karbo: 31,47 g ......Kostfiber: 1,68 g .....Natrium: 206,2 mg .......Pris: 1,92 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2ssolivenolje
2stkløk, i tynne skiver
7,5dlhvetemel
5tsbakepulver
1pose(r)fransk løksuppepulverIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
5dlkefir
0,66dlhvetemel, ekstra
melk, til pensling
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Brød
Diett/allergi: Uten gjær
Land: Ukjent-opprinnelse


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 skiver

(1 brød)

Pensle en stor bakeplate med olje. Forvarm ovnen til 180 C. Varm olje i en stor stekepanne, fres løken under stadig omrøring over svak varme i 20 min eller til løken er meget myk og lett brunet. La den renne av på kjøkkenpapir. Avkjøl.

Bland siktet mel, bakepulver, suppepulver og halvparten av den stekte løken i en stor bolle. Lag en fordypning midt i blandingen.

Tilsett all kefiren på en gang. Rør raskt til du har en bløt, klissete deig. Ha den ut på melet overflate og dryss mel på hendene og på deigen. Kna raskt og forsiktig inn nok av ekstramelet til du kan forme en smidig ball.

Legg den på bakeplaten og form den til et avlangt brød. Bruk en saks til å klippe i brødoverflaten med 3 cm mellomrom. Pensle med melk. Sett i ovnen og stek i 45 min. Ta ut av ovnen og dryss resten av løken over brødet. Sett det tilbake i ovnen og stek videre i 10-15 min, eller til brødet høres hult ut når du banker på det i bunnen. Ta det ut og legg det på bakerist til avkjøling.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 187,832 321,95116,1 %
Fett: 3,7946,85 g66,9 %Fett18,16 %
Protein: 6,1275,66 g151,3 %Protein13,03 %
Karbo: 31,47389,03 g129,7 %Karbo67,01 %
Fiber: 1,6820,77 g69,2 %Fiber1,78 %
Mettet fett: 1,2615,58 g77,9 %
Salt: 0,526,37 g127,5 %
Hele oppskriften veier 1236,2 g totalt Ferdig bakst veier 1124,94 g Hjelp?
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.1,92
Pris 1 porsjonerKr. 23,74Se din tallerken
Pris pr skiverKr 1,48Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Julebrød hos oss.Les mer om Bergenske vørterbrød hos oss.Les mer om Italiensk Neslebrød hos oss.