Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Løkbrød




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5dlvann,
3ssoliven- eller annen olje,
1pakkefersk gjær eller 1 pose tørrgjær,
1stkløk, reven
2tsgrovstøtt karve,
2tssalt
5dlsammalt hvete,
Ca 8dlhvetemel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Løkbrød med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier201,242 910,5390,95Kcal
Protein6,6395,893,00gram
Karbohydrat33,87489,8615,31gram
Kostfiber4,5065,082,03gram
Fett3,3648,601,52gram
Mettet fett0,456,510,20gram
Salt0,9613,830,43gram
Pris på oppskriftenKr 1,34Kr 19,38Kr 0,61.-
Hele oppskriften veier1 446 totalt1 446 pr porsj45 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 32 skiver

Varm vannet til det er fingervarmt (37 grader), eller litt varmere (39 - 40) dersom du bruker tørrgjær. Rør fersk gjær ut i væsken og tilsett olje og løk. Hell væsken i en bakebolle. Tilsett karve, salt, sammalt hvete evt. iblandet tørrgjær, og nok hvetemel til du får en passe fast deig. Arbeid deigen godt. Sett en plastpose over bollen og la deigen heve til dobbel størrelse, 30 - 40 minutter.

Ta deigen ut på lettmelet bakebord. Elt den igjennom. Form to brød og legg dem på smurt, melstrødd eller bakepapirkledd ovnsbrett. Skjær noen snitt oppå brødene med en skarp kniv. La dem etterheve i et trekkfritt kjøkken i ca. 30 minutter.

Forvarm imens steke- ovnen til 225 grader. Dusj eller pensle brødene med vann. Stek dem på nederste rille i ca. 40 minutter. Avkjøl brødene på rist, legg et håndkle over dersom du ikke ønsker hard skorpe.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 19966)
Kategori: Brød
Diett/allergi: Uten melk
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.