Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Løkpizza med ansjos



Løkpizza med ansjos oppskrift.
Fotograf: Rosemarie Pettersen
Ganske standard pizzabunn og fremgangsmåte, men her med ansjos på sammen med oliven og løk. Vær obs på at dette har mye smak, så om en ikke liker ansjos eller fisk, så styrer du unna.
I tillegg her kan du sprinkle over litt ost, chili, grønn paprika og noen skiver sjampinjong som vi gjorde, men som ikke følger med i originaloppskriften.


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Deigen:

15grgjær
1,25dllunkent vann
150grdurummel
2,5dllunkent vann
2ssmelk
4ssolivenolje
1tsfint salt
500grhvetemel

Fyll:

5ssolivenolje
1,5kgløk, finsnittede, gjerne salatløk
3feddhvitløk, presset
1stklaurbærblad
1kvist(er)timian
8stksalte ansjoser, skylte, fileterte og moste
125grsvarte eller grønne oliven
1dashsalt
1dashnykvernet pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk
Spor-av-nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Løkpizza med ansjos med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier155,601 116,12Kcal
Protein4,1529,77gram
Karbohydrat19,92142,89gram
Kostfiber1,8513,27gram
Fett6,1844,33gram
Mettet fett0,946,74gram
Salt1,027,32gram
Pris på oppskriftenKr 3,86Kr 27,69Kroner
Hele oppskriften veier2 869 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rør ut gjæren i lunkent vann, ha i melet og sett deigen til heving et lunt sted i 30 minutter. Etter at den er hevet, blandes deigen med resten av melet tilsatt vann, melk, olivenolje og salt. Alt røres godt sammen og settes til heving i minst 1 time.

Varm oljen imens i en tykkbunnet kjele ved ganske svak varme. Ha i løk, hvitløk, krydderurter og salt. La løken surre ved meget svak varme 1 time. Rør om av og til. Løken skal forbli helt lys og blank. Ta gryten av varmen, fjern laurbærbladet og timiankvisten og rør i ansjosen.

Smør en bakeplate med olje og kjevl pizzadeigen tynt ut så den passer til platen. Legg deigen forsiktig på platen og brett opp kantene. La deigen heve i 15 minutter. Prikk den med gaffel unntatt i kanten og fordel løkmassen. Fordel de svarte olivenene og press dem litt ned i løkmassen. Pizzakanten pensles med olivenolje, og løkmassen stenkes med litt olje.

Stek ved 220 C i ca 30 minutter til den er gyllen og sprø. Ta den ut og kvern litt svart pepper over.

Dette er en spesialitet fra Nice. Orginalnavnet, Pissaladière, kommer av pissala, en sterk puré av små ansjoser i saltlake.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6119)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pizza
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Løkpizza med ansjos.Løkpizza med ansjos.
Denne retten har 155,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Løkpizza.Løkpizza.
Denne retten har 131,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.