Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Løve-Egg




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkegg
1stkrød løk og litt gressløk, finhakket (evt blanding med purre, hvit løk, gressløk, ramsløk e.l. - bruk
45stkløvetannblomster, bare det guleIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
salt, pepper, smør (olje) til steking


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Løve-Egg med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier107,041 591,97Kcal
Protein8,83131,33gram
Karbohydrat2,0029,75gram
Kostfiber0,639,37gram
Fett6,94103,22gram
Mettet fett1,9829,45gram
Salt0,233,38gram
Pris på oppskriftenKr 3,85Kr 57,26Kroner
Hele oppskriften veier5 949 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

- Inger-Lises favoritt speilegg, 4 pors

Varm rikelig med smør (eller olje) i en panne og la løken surre seg myk. Ikke bruk for sterk varme. Slå ut fire egg over løklaget, hold eggene litt fra hverandre så de lettere kan snus. Dryss over eggene rikelig med det gule fra blomstene slik at det ligger godt utenfor hvert egg. Når eggene begynner å stivne litt, eller undersiden tar farge, snus de forsiktig og stekes til blomstersiden tar litt farge. Legg hvert egg på en skive brød, gjernet garnert med litt grønt og et ekstra dryss blomstergult på toppen. Salt og pepper etter smak.

De små kronbladene fra løvetannblomstene stikker frem under hver eggeporsjon som en løvemanke - altså: løve-egg! Det smaker dessuten herlig!

Inger-Lise Østmoe, kvinnen bak Norsopp AS, står også bak innholdet i NRKs "Blomstrende Nytelser", "Jenter på tur" og "Fuktig vilt og sprøtt". Denne oppskriften ble først publisert på NRK sine nettsider i forbindelse med et av disse programmene. Ønsker du mer informasjon om programmene kan du gå på denne siden Naturens Verden.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsopp AS
(Intern: 100061)
Kategori: Stekepanne
Land: Norge

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.