Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lakesalting av sild




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3kgsild
1litervann
250grsalt
2sssukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Lakesalting av sild med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier175,805 432,22Kcal
Protein9,90305,91gram
Karbohydrat1,2939,86gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett14,56449,90gram
Mettet fett3,0393,63gram
Salt8,12251,02gram
Pris på oppskriftenKr 3,29Kr 101,66Kroner
Hele oppskriften veier3 090 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bruk helst fet storsild der gjellene er skjært ut. La innmaten være i og skyll silda godt.

Dryss litt av salt- og sukkerblandingen i bunnen av saltkaret og bland i vannet, gjerne en plastbøtte.
Legg silda tett i tett med buken opp. Strø på salt og sukker og legg et nytt lag sild over. Legg press på å la silda stå i romtemperatur halvannet døgn. Sett den deretter kaldt, i kjeller eller kjøleskap i 3-7 uker avhengig av hvor stor silda er.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13922)
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.