Laks med kål

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2sssmør,
2sshvetemel,
0,75literlaksekraft,
1stkkålhode
1kglaksefilet,
0,5tspepper,
salt etter smak.

Fremgangsmåte:

Denne oppskriften fikk jeg av en ung same som syntes at det var den beste maten han kunne bli servert. Den er kanskje ikke av de mest brukte rettene, men jeg tar den med likevel, i tilfelle den skulle falle i smak hos noen.

Smelt smøret i gryta, rør inn melet, spe i laksekraften og tilsett salt og pepper. Rens kålen, skjær den i båter, legg den i kraften/sausen og la den så koke til den er nesten mør. Ta den deretter opp og legg den lagvis med laksefilet. Slå over sausen og la det hele småkoke til fisken er ferdig. Nykokte poteter hører med til denne retten.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 97,82 Kcal
Protein 6,53 g
Fett 6,5 g
Karbo 2,82 g
Pris 3,54.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
Oppskriften har hatt 4122 lesere totalt.
Oppskriften har fått 2 poeng totalt (av max 6) fra 2 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 18299)

Ekstra info

Kategori: Gryterett
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!