Laks med kål


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2sssmør,
2sshvetemel,
0,75literlaksekraft,
1stkkålhode
1kglaksefilet,
0,5tspepper,
salt etter smak.


Fremgangsmåte:

Denne oppskriften fikk jeg av en ung same som syntes at det var den beste maten han kunne bli servert. Den er kanskje ikke av de mest brukte rettene, men jeg tar den med likevel, i tilfelle den skulle falle i smak hos noen.

Smelt smøret i gryta, rør inn melet, spe i laksekraften og tilsett salt og pepper. Rens kålen, skjær den i båter, legg den i kraften/sausen og la den så koke til den er nesten mør. Ta den deretter opp og legg den lagvis med laksefilet. Slå over sausen og la det hele småkoke til fisken er ferdig. Nykokte poteter hører med til denne retten.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 18299)
Kategori: Gryterett
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 97,82 Kcal
Protein 6,5 g
Fett 6,5 g
Karbo 2,85 g
Pris 3,54.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!