Laks med kål



Oppskriften har fått 2 poeng (av max 6) fra 2 lesere
Oppskriften har hatt 4095 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 18299)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Gryterett
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett


NB! Oppskriften Laks med kål har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 97,82 Kcal
Protein 6,53 g
Fett 6,5 g
Karbo 2,82 g
Pris 3,54.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2sssmør,
2sshvetemel,
0,75literlaksekraft,
1stkkålhode
1kglaksefilet,
0,5tspepper,
salt etter smak.

Fremgangsmåte:

Denne oppskriften fikk jeg av en ung same som syntes at det var den beste maten han kunne bli servert. Den er kanskje ikke av de mest brukte rettene, men jeg tar den med likevel, i tilfelle den skulle falle i smak hos noen.

Smelt smøret i gryta, rør inn melet, spe i laksekraften og tilsett salt og pepper. Rens kålen, skjær den i båter, legg den i kraften/sausen og la den så koke til den er nesten mør. Ta den deretter opp og legg den lagvis med laksefilet. Slå over sausen og la det hele småkoke til fisken er ferdig. Nykokte poteter hører med til denne retten.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!