Laks med pepper. Chonqing Salmon

Bilde av Laks med pepper, Chonqing Salmon.
Fotograf: Norges sjømatråd

Ingredienser

4 porsjoner

300 g laks
150 g tørket chilipepper
30 g Chinese prickly ash
10 g stilk av vårløk
5 g ingefær i skiver
5 g hvitløk i skiver
litt salt
litt MSG
litt eddik
litt matvin
litt maisstivelse


Fremgangsmåte:

Skjær laksen i skiver.
Dryss over maisstivelse og frityrstek i 60 % varm olje til de er sprø og gylden brune.

Varm opp en wok tilsett olje og Chinese prickly ash. Når lukten kommer fram tilsettes pepper og laks og alt stekes raskt. Tilsett vårløk, ingefær og hvitløk. Smak til med salt, MSG og litt eddik.

Egenskap:
Sprø og smakfull med god balanse mellom den salte og den friske smaken.

Nøkkelpunkt:
Temperaturen må være passe når fisken frityrstekes. Varmen skal ikke være for høy ved woksteking da kan chilipepperen bli brent.

Denne rette gjenspeiler Sichuan smak, sterk, krydret og velluktende.

Den kan brukes til å tilberede, fiskemager, fiskehoder og fiskeben. En rett for modige.


Annonse:

Tjenester og info



Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 23387)
Kategori: Fritert
Land: Kina











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!