Laksepaté.

Laksepaté



Oppskriften har fått 3 poeng (av max 6) fra 4 lesere
Oppskriften har hatt 12530 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6






NB! Oppskriften Laksepaté har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 216,42 Kcal
Protein 13,8 g
Fett 17,56 g
Karbo 0,68 g
Pris 9,57.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
600grlaksefilet
100grspinat, frisk
1tssalt
1krmhvit pepper
2stkeggehviter
2dlfløte

Fremgangsmåte:

Skjær 150 g av laksen i fingertykke strimler. Dette skal legges på langs midten av pateen.

Skjær 450 g i biter. Sett dem kjølig. Damp spinatbladene i 1-2 minutter.

Grovhakk laksebiter med salt og pepper i food processor. Tilsett eggehvitene og la maskinen gå noen omganger. Tilsett fløten i en tynn stråle mens maskinen går. Smør en 1 1/2 liters form. Fyll halvparten av farsen i.

Legg laksestrimlene og spinaten som en streng midt i farsen. Fordel resten av farsen over. Dunk formen godt, slik at farsen blir kompakt. Dekk formen med aluminiumsfolie. Sett formen i en langpanne på nederste rille i 125-130 C i vannbad i 1 1/2 time.

Fyll varmt vann i langpannen, 1-2 cm opp. Stek pateen til kjernetemperaturen er 62-65 C. Prøv med steketermometer.

La formen avkjøles i minst 2 timer eller natten over før patéen hvelves ut. Skjær den i skiver og server med en kald saus, for eksempel urtesaus. Pynt med salatblader, reker og sitron. Server retten med terter.

Det er viktig at alle ingediensene er kjøleskapskalde når du skal lage en paté (postei). Sett gjerne blandebollen kjølig. Fyllet i midten kan varieres med reker eller kokte, små broccolibuketter. Laksepaté kan serveres som forrett eller som en smårett.

Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Fotograf: Knut Pettersen
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 8192)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!