Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Laksepaté

Oppskriften har fått 3 poeng. 3 poeng (av max 6) i snitt fra 3 lesere
Oppskriften har hatt 11660 lesere! 11660 lesere
Laksepaté har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 216,42 kcal ......Protein: 13,8 g ......Fett: 17,56 g ......Mettet fett: 6,85 g
Karbo: 0,68 g ......Kostfiber: 0,23 g .....Natrium: 339,22 mg .......Pris: 9,39 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
600grlaksefilet
100grspinat, frisk
1tssalt
1krmhvit pepper
2stkeggehviter
2dlfløte
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Fotograf: Knut Pettersen
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse


Laksepaté.

Fremgangsmåte:

Skjær 150 g av laksen i fingertykke strimler. Dette skal legges på langs midten av pateen.

Skjær 450 g i biter. Sett dem kjølig. Damp spinatbladene i 1-2 minutter.

Grovhakk laksebiter med salt og pepper i food processor. Tilsett eggehvitene og la maskinen gå noen omganger. Tilsett fløten i en tynn stråle mens maskinen går. Smør en 1 1/2 liters form. Fyll halvparten av farsen i.

Legg laksestrimlene og spinaten som en streng midt i farsen. Fordel resten av farsen over. Dunk formen godt, slik at farsen blir kompakt. Dekk formen med aluminiumsfolie. Sett formen i en langpanne på nederste rille i 125-130 C i vannbad i 1 1/2 time.

Fyll varmt vann i langpannen, 1-2 cm opp. Stek pateen til kjernetemperaturen er 62-65 C. Prøv med steketermometer.

La formen avkjøles i minst 2 timer eller natten over før patéen hvelves ut. Skjær den i skiver og server med en kald saus, for eksempel urtesaus. Pynt med salatblader, reker og sitron. Server retten med terter.

Det er viktig at alle ingediensene er kjøleskapskalde når du skal lage en paté (postei). Sett gjerne blandebollen kjølig. Fyllet i midten kan varieres med reker eller kokte, små broccolibuketter. Laksepaté kan serveres som forrett eller som en smårett.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 216,42176,338,8 %
Fett: 17,5614,31 g20,4 %Fett73,02 %
Protein: 13,8011,24 g22,5 %Protein25,5 %
Karbo: 0,680,55 g0,2 %Karbo1,25 %
Fiber: 0,230,19 g0,6 %Fiber0,21 %
Mettet fett: 6,855,58 g27,9 %
Salt: 0,850,69 g13,8 %
Hele oppskriften veier 977,7 g totalt
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.9,39
Pris 12 porsjonerKr. 91,81Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 7,65Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Paté med laks og røykt kolje hos oss.Les mer om Festmousse og Fransk laksepaté hos oss.