Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Laksepaté



Laksepaté oppskrift.
Fotograf: Knut Pettersen

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
600grlaksefilet
100grspinat, frisk
1tssalt
1krmhvit pepper
2stkeggehviter
2dlfløte


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Laksepaté med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier216,02176,36Kcal
Protein13,7911,26gram
Karbohydrat0,680,56gram
Kostfiber0,230,19gram
Fett17,5214,30gram
Mettet fett6,905,63gram
Salt0,850,69gram
Pris på oppskriftenKr 15,29Kr 12,48Kroner
Hele oppskriften veier980 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær 150 g av laksen i fingertykke strimler. Dette skal legges på langs midten av pateen.

Skjær 450 g i biter. Sett dem kjølig. Damp spinatbladene i 1-2 minutter.

Grovhakk laksebiter med salt og pepper i food processor. Tilsett eggehvitene og la maskinen gå noen omganger. Tilsett fløten i en tynn stråle mens maskinen går. Smør en 1 1/2 liters form. Fyll halvparten av farsen i.

Legg laksestrimlene og spinaten som en streng midt i farsen. Fordel resten av farsen over. Dunk formen godt, slik at farsen blir kompakt. Dekk formen med aluminiumsfolie. Sett formen i en langpanne på nederste rille i 125-130 C i vannbad i 1 1/2 time.

Fyll varmt vann i langpannen, 1-2 cm opp. Stek pateen til kjernetemperaturen er 62-65 C. Prøv med steketermometer.

La formen avkjøles i minst 2 timer eller natten over før patéen hvelves ut. Skjær den i skiver og server med en kald saus, for eksempel urtesaus. Pynt med salatblader, reker og sitron. Server retten med terter.

Det er viktig at alle ingediensene er kjøleskapskalde når du skal lage en paté (postei). Sett gjerne blandebollen kjølig. Fyllet i midten kan varieres med reker eller kokte, små broccolibuketter. Laksepaté kan serveres som forrett eller som en smårett.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8192)
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Festmousse og Fransk laksepaté.Festmousse og Fransk laksepaté.
Denne retten har 187,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laksepaté.Laksepaté.
Denne retten har 216,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Paté med laks og røykt kolje.Paté med laks og røykt kolje.
Denne retten har 167,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.