Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Laksepaté

Oppskriften har fått 3 poeng. 3 poeng (av max 6) i snitt fra 3 lesere
Oppskriften har hatt 11350 lesere! 11350 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Laksepaté har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 216,42 Kcal ......Protein: 13,8 gram ......Fett: 17,56 gram ......Mettet fett: 6,85 gram
Karbohydrater: 0,68 gram ......Kostfiber: 0,23 gram .....Natrium: 339,22 mg .......Pris: 9,39 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
600grlaksefilet
100grspinat, frisk
1tssalt
1krmhvit pepper
2stkeggehviter
2dlfløte
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Fotograf: Knut Pettersen
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Laksepaté.

Fremgangsmåte:

Skjær 150 g av laksen i fingertykke strimler. Dette skal legges på langs midten av pateen.

Skjær 450 g i biter. Sett dem kjølig. Damp spinatbladene i 1-2 minutter.

Grovhakk laksebiter med salt og pepper i food processor. Tilsett eggehvitene og la maskinen gå noen omganger. Tilsett fløten i en tynn stråle mens maskinen går. Smør en 1 1/2 liters form. Fyll halvparten av farsen i.

Legg laksestrimlene og spinaten som en streng midt i farsen. Fordel resten av farsen over. Dunk formen godt, slik at farsen blir kompakt. Dekk formen med aluminiumsfolie. Sett formen i en langpanne på nederste rille i 125-130 C i vannbad i 1 1/2 time.

Fyll varmt vann i langpannen, 1-2 cm opp. Stek pateen til kjernetemperaturen er 62-65 C. Prøv med steketermometer.

La formen avkjøles i minst 2 timer eller natten over før patéen hvelves ut. Skjær den i skiver og server med en kald saus, for eksempel urtesaus. Pynt med salatblader, reker og sitron. Server retten med terter.

Det er viktig at alle ingediensene er kjøleskapskalde når du skal lage en paté (postei). Sett gjerne blandebollen kjølig. Fyllet i midten kan varieres med reker eller kokte, små broccolibuketter. Laksepaté kan serveres som forrett eller som en smårett.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 216,42176,338,8 %
Fett: 17,5614,31 gr20,4 %Fett73,02 %
Protein: 13,8011,24 gr22,5 %Protein25,5 %
Karbo: 0,680,55 gr0,2 %Karbo1,25 %
Fiber: 0,230,19 gr0,6 %Fiber0,21 %
Mettet fett: 6,855,58 gr27,9 %
Salt: 0,850,69 gr13,8 %
Hele oppskriften veier 977,7 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.9,39 .-
Pris 12 porsjonerKr. 91,81 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 7,65.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Festmousse og Fransk laksepaté hos oss.Les mer om Paté med laks og røykt kolje hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:8192



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen