Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Laksepaté

Oppskriften har fått 3 poeng. 3 poeng (av max 6) i snitt fra 3 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 9,28 Kcal: 216,77 Fett: 17,59 gr Protein: 13,82 gr Karbo: 0,68 gr
Mettet fett: 6,87 gr Kostfiber: 0,23 gr Salt av natrium: 0,65 gr
Oppskriften har hatt 10405 lesere! 10405 lesere

Ingredienser

Porsjoner
600grlaksefilet
100grspinat, frisk
1tssalt
1krmhvit pepper
2stkeggehviter
2dlfløte
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater1,25 prosent
Protein25,5 prosent
Fett73,03 prosent
Kostfiber0,21 prosent

Totalpris for 12 porsjoner

Kr 90,54

Pris pr porsjon

Kr 7,55
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Fotograf: Knut Pettersen
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse




Laksepaté.

Fremgangsmåte:

Skjær 150 g av laksen i fingertykke strimler. Dette skal legges på langs midten av pateen.

Skjær 450 g i biter. Sett dem kjølig. Damp spinatbladene i 1-2 minutter.

Grovhakk laksebiter med salt og pepper i food processor. Tilsett eggehvitene og la maskinen gå noen omganger. Tilsett fløten i en tynn stråle mens maskinen går. Smør en 1 1/2 liters form. Fyll halvparten av farsen i.

Legg laksestrimlene og spinaten som en streng midt i farsen. Fordel resten av farsen over. Dunk formen godt, slik at farsen blir kompakt. Dekk formen med aluminiumsfolie. Sett formen i en langpanne på nederste rille i 125-130 C i vannbad i 1 1/2 time.

Fyll varmt vann i langpannen, 1-2 cm opp. Stek pateen til kjernetemperaturen er 62-65 C. Prøv med steketermometer.

La formen avkjøles i minst 2 timer eller natten over før patéen hvelves ut. Skjær den i skiver og server med en kald saus, for eksempel urtesaus. Pynt med salatblader, reker og sitron. Server retten med terter.

Det er viktig at alle ingediensene er kjøleskapskalde når du skal lage en paté (postei). Sett gjerne blandebollen kjølig. Fyllet i midten kan varieres med reker eller kokte, små broccolibuketter. Laksepaté kan serveres som forrett eller som en smårett.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Festmousse og Fransk laksepaté hos oss.Les mer om Paté med laks og røykt kolje hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:8192



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen