Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lakseterrine 2




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
800grlaks
2dlvann
2tssalt
1sssitronsaft
1stklaurbærblad
50grloffsmuler
1dlfløte
175grcréme fraiche
4stkegg
0,5tsestragon
1dashsalt
1dashpepper

Saus:

175grcréme fraiche
150grmajones
paprika
søt chili
1dashsalt
sitronsaft
karse eller dill


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Lakseterrine 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier256,591 219,26Kcal
Protein10,7050,84gram
Karbohydrat2,3511,17gram
Kostfiber0,090,43gram
Fett22,69107,82gram
Mettet fett7,4535,40gram
Salt1,014,78gram
Pris på oppskriftenKr 7,55Kr 35,88Kroner
Hele oppskriften veier1 901 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fisken kokes ca. 10 min. i vann tilsatt salt, sitronsaft og laurbærblad. Skinn og ben fjernes og fisken avkjøles litt.

Loff bløtes i fløten, 1/4 av fiskekjøttet (de peneste stykkene) gjemmes, og resten blendes sammen med créme fraichen, bløt loff og et par av eggene. Resten av eggene røres i sammen med estragon, salt og pepper. Halvdelen av farsen fordeles i en velsmurt form (smør den 2 ganger).

De hele fiskestykkene og halvdelen av rekene legges ned, resten av farsen has over. Settes i ovnen ca. 1 3/4 time ved 175 gr. Terrinen hever noe , men faller ned når den avkjøles.

Terrinen skal helst trekke til neste dag. Skjæres i skiver og pyntes med resten av rekene og karse eller dill. Sausen røres sammen, smakes til med krydder og serveres til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 21800)
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.