Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lakseterrine med broccoli




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgLaks
1dashsalt
6dlvann
2dlhvitvin, tørr
1stklaurbærblad
1stkpurretopp eller 3 vårløk i skiver
300grfrisk broccoli i skiver
vann
10blad(er)gelatin

Krydret kald saus:

4dlcreme fraiche
1dlmajones
0,5feddhvitløk, knust
1knivsoddsukker
2sssitronsaft
1knivsoddCayennepepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Lakseterrine med broccoli med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier153,92466,95Kcal
Protein6,6120,05gram
Karbohydrat1,123,40gram
Kostfiber0,541,64gram
Fett12,9439,26gram
Mettet fett4,5013,65gram
Alkohol0,78 %
Salt0,110,35gram
Pris på oppskriftenKr 6,36Kr 19,29Kroner
Hele oppskriften veier2 427 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær skinn og ben av laksen. Krydre den lett med salt. Bring vannet i kok med vin, laurbærblad og purretopp. La urtevannet koke i 10 min. under lokk. Ta urtene opp, legg laksestykket i og bring suppen til kokepunktet. Skru av og la laksen kjøle av i suppen.

Kok broccolistokken i 3 min. i lettsaltet vann, ha resten av broccolien i og la det hele koke ytterligere i 4 min. Hell vannet fra og kjøl broccolien av i en skål med iskaldt vann.

Kle en avlang form med film. Skrell laksekjøttet i mindre stykker og legg skiftevis laks og broccoli i formen.

Sett suppen til koking i en høy, tykkbunnet panne for kraftigt varme i 5-6 min.
Bløt gelatinen i kaldt vann i 4 min. Vrid vannet av og rør gelatinen i den varme suppe. Kjøl suppen litt av, før den helles over fyllet i formen.

La terrinen bli kald og sett den i kjøleskapet natten over.

Kald, krydret saus:
Rør ingrediensene til sausen sammen. Smak til og la sausen stå tildekket på et kaldt sted i 1 time.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 21751)
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.