Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lakseterrine med kamskjell




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grrøykelaks, renskåret i tynne skiver
1stk storsellerirot, skrelt i 2 millimeter tynne skiver
2stkpurrer delt på langs og vasket
100grrenset brun sjampinjong i små terninger eller kantareller
4stksjalottløk, skrelt og finhakket
1ssestragon, frisk
1ssmeierismør til steking av sopp og løk
2ssvalnøttolje

Hvitvinsgelé:

2dlhvitvin, fyldig
4blad(er)gelatin
1tssalt
0,5tshvit pepper, nykvernet

Marinade:

3stkkamskjell, rensede
0,5stklime, saften
0,5tslimeskall, revet
0,5tssalt
0,25tshvit pepper, nykvernet


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Fisk
Melk
Nøtter
Selleri
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Lakseterrine med kamskjell med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier97,38172,50Kcal
Protein5,8510,36gram
Karbohydrat2,384,22gram
Kostfiber1,532,71gram
Fett5,7810,24gram
Mettet fett1,552,75gram
Alkohol1,34 %
Salt1,322,33gram
Pris på oppskriftenKr 9,66Kr 17,11Kroner
Hele oppskriften veier1 417 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Start med hvitvinsgeléen til denne forretten. Bløt gelatin i kaldt vann. Ha vin, salt og pepper i en bolle. Smelt gelatinen i litt vann i en kjele og bland den med hvitvinen. Avkjøl i kjøleskap.

Kutt vekk det ytterste hvite og mørkegrønne på purren. Del den med fingrene i lange flak. Forvell purre i 1 minutt, selleriskiver i 2 minutter, hver for seg. Tørk på kjøkkenpapir.

Smelt smør i en panne. Stek sopp og sjalottløk til all kraften er borte. La det renne godt av i en sil. Avkjøl.

Kle en brødform på 1 liter med kjøkkenfilm. Pensle litt gelé i bunnen. Kle formen på tvers med purreflak. Skjær selleri og røykelaks så det passer til formens størrelse. Legg selleri, røykelaks, purre og sopp/løk lagvis etter ønske. Pensle med hvitvinsgelé mellom hvert lag. Når formen er nesten full brettes purreflakene pent over toppen. Brett plastfolie rundt terrinen og la den stå kjølig over natten. Vipp den kalde terrinen forsiktig ut av formen. Skjær den i skiver mens plasten fortsatt er på. Fjern plasten.

Skjær den overflødige sellerien i pene strimler, bland dem med nøtteolje, hakket estragon, salt og pepper, og bruk som garnityr.

Terrinen serveres med ferske kamskjell som er marinert i 10 minutter med limesaft, limeskall, salt og pepper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11235)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.