Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lammebog



Lammebog oppskrift.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stklammebog
1bunt(er)persille
1kvist(er)frisk evt 1 ts tørket rosmarin
1feddhvitløk
Ca 0,75stkrødløk
0,5tssalt
0,25tspepper
1dlgulost, vellagret og revet

Ratatouille:

olje til steking
2stkpaprika, forskjellige farger
1stksquas eller aubergine
2stkrødløk
2feddhvitløk
1ssfinhakkede urter, gjerne timian og rosmarineller 1 ts tørkede urter
1boks(er)(400 g) hermetiske tomater
0,5tssalt
0,25tspepper

Potetroser:

Ca 750grpoteter
Ca 1dlmelk
Ca 1,5sssmør/margarin
1stkegg
salt/pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Lammebog med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier103,19647,90Kcal
Protein7,3446,09gram
Karbohydrat5,1432,27gram
Kostfiber1,036,47gram
Fett5,6935,73gram
Mettet fett2,7917,52gram
Salt0,322,01gram
Pris på oppskriftenKr 5,78Kr 36,29Kroner
Hele oppskriften veier3 139 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Lammebogen stekes ved 125°C i ca 1 time på nederste rille til steketermometeret viser ca 68°-70°C.
Potetrosene gratineres ved 200°C i ca 10-12 min. På midterste rille.

Lammebog: Ben ut bogen.
Finhakk persille og rosmarin. Rens og finhakk hvitløk og rødløk. Bland sammen urter, løk, salt, pepper og ost.
Fordel fyllet på lammebogen og rull den sammen. Surr godt med hyssing slik du surrer en vanlig stek. Legg bogen i en ildfast form og stek som angitt.

Rens og del løken i båter. Paprika, squash og aubergine deles i litt store biter. Finhakk hvitløken.

Ratatouille:
rens og del løken i båter. Paprika, squash og aubergine kuttes i litt store biter. Ha olje i en kjele og tilsett grønnsaker. La dem surre litt før du tilsetter finhakket hvitløk og urter. Hell i hermetiske tomater og la det surre i ett par min. Smak til med salt og pepper.

Potetroser:
Kok skrelte poteter, som gjerne er kuttet i mindre biter. Hell av kokevannet og damp potetene godt. Press potetene gjennom en sikt og tilsett melk, smør og egg. Smak til med krydder.

Ha potetmassen i en sprøytepose og lag små rosetter langs kanten av formen og stek som angitt eller til potetrosene har fått litt farge.

Tips:
Stek potetene når lammebogen hviler. Lag ratatouille, og ha det i den varme formen sammen med de ferdige potetene. Skjær bogen i skiver og anrett på toppen. Det hele serveres med stekesjy.

Verdt å vite:
For å skjære ut bogbladet, legges skinnsiden ned. Lag et snitt midt på bogen, ned til bogbladet. Skjær langs bogbladet og løsne kjøttet fra oversiden. Skjær rundt kanten, videre igjennom leddet mellom benet og bogbladet, og la kniven gå litt under bogbladet. Ta tak i bogbladet i leddet, og dra det forsiktig mot deg mens du løsner kjøttet med kniven.

Om ønskelig kan også neste ledd av benet løsnes. Da vil en større del av bogen være benfri, og man kan skjære flere pene skiver.

Start ved leddet der du tok ut bogbladet, og før kniven langs benet. Løsne kjøttet fra benet helt til du kommer til neste ledd. Løft benet opp, skjær av senefester, og fjern benet. Kok gjerne kraft på bena.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20575)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lammegodt på hytta.Lammegodt på hytta.
Denne retten har 95,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammelår fra Rana i Helgeland.Lammelår fra Rana i Helgeland.
Denne retten har 131,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammebog.Lammebog.
Denne retten har 103,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sprøstekt lammeside fra Vest–Telemark.Sprøstekt lammeside fra Vest–Telemark.
Denne retten har 158,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt lammestek 1.Fylt lammestek 1.
Denne retten har 152,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammekoteletter med sellerirotpurè og sommerkål.Lammekoteletter med sellerirotpurè og sommerk.
Denne retten har 178,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammelår i skiver med soppsmør og eple.Lammelår i skiver med soppsmør og eple.
Denne retten har 227,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Provencalsk lammestek.Provencalsk lammestek.
Denne retten har 131,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Baconsurret lammefilet med gratinerte rotgrønnsaker.Baconsurret lammefilet med gratinerte rotgrøn.
Denne retten har 147,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pecheno Jagne So Zelka - Dampet lam med kål.Pecheno Jagne So Zelka - Dampet lam med kål.
Denne retten har 78,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Utbeinet lammelår med myntepesto og byggrynsalat.Utbeinet lammelår med myntepesto og byggrynsa.
Denne retten har 192,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammecassoulet med bønner.Lammecassoulet med bønner.
Denne retten har 223,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Moussaka 5.Moussaka 5.
Denne retten har 99,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt lammerygg med braiserte hvite bønner og kantareller.Ovnsbakt lammerygg med braiserte hvite bønner.
Denne retten har 110,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sennepsgratinert lammerygg.Sennepsgratinert lammerygg.
Denne retten har 153,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.