Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lammebog servert med tunfiskdressing og salat



Lammebog servert med tunfiskdressing og salat oppskrift.
Fotograf: Gilde

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Stekt lammebog:

1,5kgbog av lam (evt lår)
olje til bruning
2feddhvitløk
2kvist(er)frisk timian
salt og pepper

Ruccolasalat:

100grruccolasalat
1tssesamfrø
1ssolivenolje, ekstra virgin
noen dråper friskpresset sitronsaft
salt og pepper

Tunfiskdressing:

3dlmajones (kjøpt ferdig eller laget etter oppskrift nedenfor)
2ssdijonsennep
0,5dlkapers
1håndfull(er)frisk estragon
1sspepperrot, revet
1liten bokstunfisk i kraft
1dlolivenolje
fristpresset sitronsaft
salt og pepper

Selvlaget majones:

2stkeggeplommerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1tsdijonsennep
1sssherryeddikIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
salt og nykvernet svart pepper
2dlolje, nøytral feks solsikkeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
0,5dlolivenolje, kaldpressetIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Sennep
Sesam
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Lammebog servert med tunfiskdressing og salat med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier257,751 580,33Kcal
Protein15,0392,15gram
Karbohydrat0,643,92gram
Kostfiber0,291,78gram
Fett21,61132,50gram
Mettet fett4,1825,63gram
Salt0,422,58gram
Pris på oppskriftenKr 13,13Kr 80,50Kroner
Hele oppskriften veier2 453 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Stekt lammebog
Lammebogen benes ut og skjæres i 6 pene, benfrie stykker (eller kjøp benfri lammebog). Brun kjøttstykkene i en varm panne med litt olje, krydre til slutt med salt/pepper. Legg kjøttstykkene i en ildfast form sammen med hakket hvitløk og timian. Stek kjøttet i ovn ved 180 grader til stykkene har en kjernetemperatur på 60 grader. Avkjøl kjøttet til romtemperatur, før det skjæres i skiver og legges på tallerken sammen med ruccolasalat og tunfiskdressing for servering. Kjøttet skal være lunt - ikke ovnsvarmt.

To biter av kjøttet er nok som forrett til fire personer.

Ruccolasalat
Vask salaten og tørk den lett i et klede. Rist sesamfrøene lett i en lunken stekepanne, avkjøl. Rett før servering blandes alle ingredienser forsiktig sammen. NB! Tilsettes oljeblandingen for tidlig faller salaten sammen og sprøheten blir borte.

Tunfiskdressing
Tunfisk, kapers og olivenolje kjøres sammen i kjøkkenmaskinen. Bland massen med majones og smak til med pepperrot, Dijonsennep, finhakket estragon, sitron, salt og pepper. La gjerne dressingen stå natten over, og smak til på nytt like før servering.

Selvlaget majones
Eggeplommer, sennep og sherryeddik, salt og pepper blandes og piskes lett, gjerne i en mikser. Solsikkeoljen tilsettes i en tynn stråle under stadig omrøring. Dersom majones blir for tykk, tilsett noen dråper vann for at den ikke skal skille seg. Til slutt smakes majonesen til med olivenolje, salt og pepper. Olivenoljen kan sløyfes, men gjør godt for smaken.

Kjøttet anrettes på tallerken med ruccolasalat og tunfiskdressing som vist på bildet. Server gjerne brød til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gilde
(Intern: 24601)
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Polpettas med lam og fikensaus.Polpettas med lam og fikensaus.
Denne retten har 218,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lettrøkt lammefilet på sellerirotterte med steinsoppbuljong, komle og rotfrukter.Lettrøkt lammefilet på sellerirotterte med st.
Denne retten har 110,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vietnamesiske vårruller – Cha gio.Vietnamesiske vårruller – Cha gio.
Denne retten har 124,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røkt lettsaltet lammelår med salat av klementiner.Røkt lettsaltet lammelår med salat av klement.
Denne retten har 161,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammebog servert med tunfiskdressing og salat.Lammebog servert med tunfiskdressing og salat.
Denne retten har 257,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammecarré med salsa.Lammecarré med salsa.
Denne retten har 225,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.