Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lammefrikassé på høsten



Lammefrikassé på høsten oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Kan lages av kylling, høne, kalv eller kanin basert på samme fremgangsmåte og oppskrift.

Frikassé er en gryterett med kjøttstykker og grønnsaker i en lys saus. Opprinnelig fantes det både brune og lyse varianter av den franske retten, som nok går tilbake til før år 1500. Tidligere brukte man all slags kjøtt, men nå er det vanligste kalv eller fugl, eventuelt lam. Vårt norske lam som har gått ute hele sommeren og beitet saftig gress og urter, som setter sitt preg på kjøttet, er et perfekt utgangspunkt for en frikasse og andre deilige lammeretter. Å kjøpe lam når det er billigst om høsten er en god investering. Lammekjøtt er saftig, mørt og lettfordøyelig kjøtt. Det tåler lett et års lagring i fryseboks. For at det skal ta kortere tid å lage frikasseen kan kjøttet kokes kvelden før og avkjøles. Kraften kan også reduseres kvelden før.


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
800grlammekjøtt fra bog eller nakke
1,2litervann
1dashsalt
pepper hel
60grløk
1stklaurbærblad

Saus

40grsmør
40grmel
0,5literkraft
2dlfløte/melk
salt/pepper
sitronsaft

Grønnsaker

100grgulrot i skiver
100grkålrot i strimler
100grsellerirot i strimler
100grpurreløk i biter
hakket frisk persille
150grerter
150grblomkålbuketter
600grmandelpoteter/eller andre poteter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Lammefrikassé på høsten med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier79,37821,48Kcal
Protein4,4445,95gram
Karbohydrat3,4735,91gram
Kostfiber0,788,07gram
Fett5,1353,10gram
Mettet fett2,8129,08gram
Salt0,212,17gram
Pris på oppskriftenKr 3,59Kr 37,16Kroner
Hele oppskriften veier4 140 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær kjøttet i 50-70 g biter og vask dem godt i kaldt vann. Sett kjøttet over i kaldt vann og kok opp. Skum av alle urenheter som kommer opp. Når vannen småkoker ha i løk, laurbærblad, hel pepper og salt. Kok til kjøttet er mørt ca 1-1,5 timer. Ta ut kjøttet og reduser kraften som er igjen til 0,5 l.

Saus
Smelt smøret i en kjele og ha i melet. Spe med varm lammekraft til sausen har ønsket konsistens. La sausen småkoke i 20 min. Ha i fløten og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Grønnsaker
Skrell og trekk mandelpotetene ferdig. Kok opp lettsaltet vann og kok blomkål, gulrøtter, sellerirot, purreløk og kålrot møre i vannet, hvis de skal serveres med en gang. Skal frikassen serveres neste dag avkjøles grønnsakene i isvann, slik at de beholder fargen og fastheten. Når frikasseen skal serveres blandes saus, grønnsaker og kjøtt, og varmes opp. Sett på litt lettsaltet vann med litt smør og damp opp potetene. Dryss hakket persille over frikasseen og måltidet er ferdig.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat og Mer
(Intern: 2285)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rogan josch fra Kashmir.Rogan josch fra Kashmir.
Denne retten har 157,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stiffado.Stiffado.
Denne retten har 72,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammefrikassé på høsten.Lammefrikassé på høsten.
Denne retten har 79,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lamb with barley and cabbages - Lam med bygg og kå.Lamb with barley and cabbages - Lam med bygg .
Denne retten har 121,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fårikål med chili.Fårikål med chili.
Denne retten har 105,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttboller med frisk urtesmak på grønnsaksseng..Kjøttboller med frisk urtesmak på grønnsaksse.
Denne retten har 86,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fårikål med lammekjøtt.Fårikål med lammekjøtt.
Denne retten har 78,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammefrikasse med høstens grønnsaker.Lammefrikasse med høstens grønnsaker.
Denne retten har 79,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Irish stew.Irish stew.
Denne retten har 64,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammepilaff.Lammepilaff.
Denne retten har 219,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lam i curry.Lam i curry.
Denne retten har 98,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fårikål nr 1.Fårikål nr 1.
Denne retten har 99,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lam Curry fra Niru Kumra.Lam Curry fra Niru Kumra.
Denne retten har 213,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gresk lammegryte med grønnsaker.Gresk lammegryte med grønnsaker.
Denne retten har 84,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Indisk lammegryte.Indisk lammegryte.
Denne retten har 111,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.