Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Lammegryte

Oppskriften tar ca 1 time + å lage 1 time +     Oppskriften er lett å tilberede Lett Oppskriften har fått 3,7 poeng. 3,7 poeng (av max 6) i snitt fra 3 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 6,32 Kcal: 59,88 Fett: 0,92 gr Protein: 8,83 gr Karbo: 3,44 gr
Mettet fett: 0,02 gr Kostfiber: 1,26 gr Salt av natrium: 0,54 gr
Oppskriften har hatt 17580 lesere! 17580 lesere

Ingredienser

Porsjoner
1kglammekjøtt m/ben ­ helst bog, men også annet fårikålkjøtt evt. 750 benfritt kjøtt
8stksmåløk/sjalottløk
5dlvann
2feddhvitløk
1stklaurbærblad
2stkgulrøtter
1boks(er)hermetiske tomater
1tstimian
1,5tssalt
0,5tspepper
1boks(er)hvite eller brune bønner
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater22,97 prosent
Protein58,98 prosent
Fett13,82 prosent
Kostfiber4,2 prosent

Totalpris for 4 porsjoner

Kr 173,47

Pris pr porsjon

Kr 43,37
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Fotograf: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin





Lammegryte.
Denne gryten har god og fyldig smak. Best smak blir det hvis du bruker kjøtt med ben. Hvis du ønsker benfritt kjøtt kan du bruke benkniven eller filetkniven og renskjære kjøtt fra bog eller stek og skjære det i store terninger.

Fremgangsmåte:

1. Brun kjøttet i små porsjoner og ha over i en gryte.
2. Skrell løken. Den kan brunes hel eller deles i to. Gi den en rask bruning og ha over i gryten.
3. Hell på vann og tilsett finhakket hvitløk, laurbærblad og gulrøtter skåret i skiver. Hell over de hermetiske tomatene, timian, salt og pepper.

4. Kok opp og la retten småkoke på svak varme til alt er mørt, ca. 1 1/2 - 2 timer.
5. Sil av bønnene. Ha dem over i gryta og la dem trekke med noen få minutter før servering.

Server gryten med godt brød, rundstykker eller ris.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Provencalsk lammegryte hos oss.Les mer om Lammefrikasse med grønnsaker og urter hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:20770



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen