Lammegryte

Bilde av Lammegryte.
Fotograf: Matprat.no

Denne gryten har god og fyldig smak. Best smak blir det hvis du bruker kjøtt med ben. Hvis du ønsker benfritt kjøtt kan du bruke benkniven eller filetkniven og renskjære kjøtt fra bog eller stek og skjære det i store terninger.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1kglammekjøtt m/ben ­ helst bog, men også annet fårikålkjøtt evt. 750 benfritt kjøtt
8stksmåløk/sjalottløk
5dlvann
2feddhvitløk
1stklaurbærblad
2stkgulrøtter
1boks(er)hermetiske tomater
1tstimian
1,5tssalt
0,5tspepper
1boks(er)hvite eller brune bønner


Fremgangsmåte:

1. Brun kjøttet i små porsjoner og ha over i en gryte.
2. Skrell løken. Den kan brunes hel eller deles i to. Gi den en rask bruning og ha over i gryten.
3. Hell på vann og tilsett finhakket hvitløk, laurbærblad og gulrøtter skåret i skiver. Hell over de hermetiske tomatene, timian, salt og pepper.

4. Kok opp og la retten småkoke på svak varme til alt er mørt, ca. 1 1/2 - 2 timer.
5. Sil av bønnene. Ha dem over i gryta og la dem trekke med noen få minutter før servering.

Server gryten med godt brød, rundstykker eller ris.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 20770)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 59,88 Kcal
Protein 8,95 g
Fett 1,04 g
Karbo 3,13 g
Pris 6,31.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!