Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Lammegryte

Oppskriften tar ca 60 min + å lage 60 min +     Oppskriften er lett å tilberede Lett Oppskriften har fått 3,7 poeng. 3,7 poeng (av max 6) i snitt fra 3 lesere
Oppskriften har hatt 18308 lesere! 18308 lesere
Lammegryte har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 59,8 kcal ......Protein: 8,82 g ......Fett: 0,92 g ......Mettet fett: 0,02 g
Karbo: 3,43 g ......Kostfiber: 1,26 g .....Natrium: 258,08 mg .......Pris: 6,31 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1kglammekjøtt m/ben ­ helst bog, men også annet fårikålkjøtt evt. 750 benfritt kjøtt
8stksmåløk/sjalottløk
5dlvann
2feddhvitløk
1stklaurbærblad
2stkgulrøtter
1boks(er)hermetiske tomater
1tstimian
1,5tssalt
0,5tspepper
1boks(er)hvite eller brune bønner
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
Fotograf: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin



Lammegryte.
Denne gryten har god og fyldig smak. Best smak blir det hvis du bruker kjøtt med ben. Hvis du ønsker benfritt kjøtt kan du bruke benkniven eller filetkniven og renskjære kjøtt fra bog eller stek og skjære det i store terninger.

Fremgangsmåte:

1. Brun kjøttet i små porsjoner og ha over i en gryte.
2. Skrell løken. Den kan brunes hel eller deles i to. Gi den en rask bruning og ha over i gryten.
3. Hell på vann og tilsett finhakket hvitløk, laurbærblad og gulrøtter skåret i skiver. Hell over de hermetiske tomatene, timian, salt og pepper.

4. Kok opp og la retten småkoke på svak varme til alt er mørt, ca. 1 1/2 - 2 timer.
5. Sil av bønnene. Ha dem over i gryta og la dem trekke med noen få minutter før servering.

Server gryten med godt brød, rundstykker eller ris.

NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 59,80410,7820,5 %
Fett: 0,926,32 g9,0 %Fett13,84 %
Protein: 8,8260,59 g121,2 %Protein58,99 %
Karbo: 3,4323,56 g7,9 %Karbo22,94 %
Fiber: 1,268,66 g28,9 %Fiber4,21 %
Mettet fett: 0,020,14 g0,7 %
Salt: 0,654,43 g88,6 %
Hele oppskriften veier 2747,7 g totalt
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.6,31
Pris 4 porsjonerKr. 173,38Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 43,35Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Lammefrikassé til søndagen hos oss.Les mer om Lammekjøtt med fennikel og tomat hos oss.Les mer om Lammefrikassé med erter og dill hos oss.