Lammegryte

Lammegryte.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1kglammekjøtt m/ben ­ helst bog, men også annet fårikålkjøtt evt. 750 benfritt kjøtt
8stksmåløk/sjalottløk
5dlvann
2feddhvitløk
1stklaurbærblad
2stkgulrøtter
1boks(er)hermetiske tomater
1tstimian
1,5tssalt
0,5tspepper
1boks(er)hvite eller brune bønner


Denne gryten har god og fyldig smak. Best smak blir det hvis du bruker kjøtt med ben. Hvis du ønsker benfritt kjøtt kan du bruke benkniven eller filetkniven og renskjære kjøtt fra bog eller stek og skjære det i store terninger.

Fremgangsmåte:

1. Brun kjøttet i små porsjoner og ha over i en gryte.
2. Skrell løken. Den kan brunes hel eller deles i to. Gi den en rask bruning og ha over i gryten.
3. Hell på vann og tilsett finhakket hvitløk, laurbærblad og gulrøtter skåret i skiver. Hell over de hermetiske tomatene, timian, salt og pepper.

4. Kok opp og la retten småkoke på svak varme til alt er mørt, ca. 1 1/2 - 2 timer.
5. Sil av bønnene. Ha dem over i gryta og la dem trekke med noen få minutter før servering.

Server gryten med godt brød, rundstykker eller ris.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 59,8 Kcal
Protein 8,82 g
Fett 0,92 g
Karbo 3,43 g
Pris 6,31.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
Oppskriften har hatt 18925 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,7 poeng totalt (av max 6) fra 3 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 20770)

Ekstra info

Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse
Tilberedningstid: 60 min + Oppskriften er enkel å tilberede



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!