Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Lammegryte

Oppskriften tar ca 60 min + å lage 60 min +     Oppskriften er lett å tilberede Lett Oppskriften har fått 3,7 poeng. 3,7 poeng (av max 6) i snitt fra 3 lesere
Oppskriften har hatt 18028 lesere! 18028 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Lammegryte har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 59,88 Kcal ......Protein: 8,83 gram ......Fett: 0,92 gram ......Mettet fett: 0,02 gram
Karbohydrater: 3,44 gram ......Kostfiber: 1,26 gram .....Natrium: 215,4 mg .......Pris: 6,32 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1kglammekjøtt m/ben ­ helst bog, men også annet fårikålkjøtt evt. 750 benfritt kjøtt
8stksmåløk/sjalottløk
5dlvann
2feddhvitløk
1stklaurbærblad
2stkgulrøtter
1boks(er)hermetiske tomater
1tstimian
1,5tssalt
0,5tspepper
1boks(er)hvite eller brune bønner
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
Fotograf: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin


Lammegryte.
Denne gryten har god og fyldig smak. Best smak blir det hvis du bruker kjøtt med ben. Hvis du ønsker benfritt kjøtt kan du bruke benkniven eller filetkniven og renskjære kjøtt fra bog eller stek og skjære det i store terninger.

Fremgangsmåte:

1. Brun kjøttet i små porsjoner og ha over i en gryte.
2. Skrell løken. Den kan brunes hel eller deles i to. Gi den en rask bruning og ha over i gryten.
3. Hell på vann og tilsett finhakket hvitløk, laurbærblad og gulrøtter skåret i skiver. Hell over de hermetiske tomatene, timian, salt og pepper.

4. Kok opp og la retten småkoke på svak varme til alt er mørt, ca. 1 1/2 - 2 timer.
5. Sil av bønnene. Ha dem over i gryta og la dem trekke med noen få minutter før servering.

Server gryten med godt brød, rundstykker eller ris.

NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 59,88410,8820,5 %
Fett: 0,926,31 gr9,0 %Fett13,82 %
Protein: 8,8360,59 gr121,2 %Protein58,98 %
Karbo: 3,4423,60 gr7,9 %Karbo22,97 %
Fiber: 1,268,65 gr28,8 %Fiber4,2 %
Mettet fett: 0,020,14 gr0,7 %
Salt: 0,543,70 gr73,9 %
Hele oppskriften veier 2744,7 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.6,32 .-
Pris 4 porsjonerKr. 173,47 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 43,37.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Lam i dill 2 hos oss.Les mer om Lam biryani hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:20770



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen