Lammegryte.

Lammegryte

Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Oppskriften har fått 3,7 poeng (av max 6) fra 3 lesere
Oppskriften har hatt 18871 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6






NB! Oppskriften Lammegryte har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Denne gryten har god og fyldig smak. Best smak blir det hvis du bruker kjøtt med ben. Hvis du ønsker benfritt kjøtt kan du bruke benkniven eller filetkniven og renskjære kjøtt fra bog eller stek og skjære det i store terninger.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 59,8 Kcal
Protein 8,82 g
Fett 0,92 g
Karbo 3,43 g
Pris 6,31.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1kglammekjøtt m/ben ­ helst bog, men også annet fårikålkjøtt evt. 750 benfritt kjøtt
8stksmåløk/sjalottløk
5dlvann
2feddhvitløk
1stklaurbærblad
2stkgulrøtter
1boks(er)hermetiske tomater
1tstimian
1,5tssalt
0,5tspepper
1boks(er)hvite eller brune bønner

Fremgangsmåte:

1. Brun kjøttet i små porsjoner og ha over i en gryte.
2. Skrell løken. Den kan brunes hel eller deles i to. Gi den en rask bruning og ha over i gryten.
3. Hell på vann og tilsett finhakket hvitløk, laurbærblad og gulrøtter skåret i skiver. Hell over de hermetiske tomatene, timian, salt og pepper.

4. Kok opp og la retten småkoke på svak varme til alt er mørt, ca. 1 1/2 - 2 timer.
5. Sil av bønnene. Ha dem over i gryta og la dem trekke med noen få minutter før servering.

Server gryten med godt brød, rundstykker eller ris.

Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
Fotograf: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 20770)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!