Lammekam med hvite bønner


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
250grtørkede, store bønner, bløtlagt natten over
2stk storløk
1dashsalt
1dashnykvernet pepper
8stkkoteletter av kam i ett stykke
Ca 2,5stang(stenger)persillestilker
1stklaurbærblad
1kvist(er)timian
2feddhvitløk i tynne strimler
2sssmør
4stkhermetiske tomater, hakket
2,5dlbuljong
2tsmaizena


Fremgangsmåte:

Sil bløtevannet av bønnene og skyll dem i kaldt vann. Ha dem i kasserolle sammen med løk og krydderbukett. Slå på vann så det dekker. Kok opp og la bønnene småkoke til de er så vidt møre, 1 - 1 1/4 time. Sil av kokevannet og ta vare på det. Kast krydderbuketten (persillestilker, laurbærblad, timian). Finhakk den kokte løken. Smelt smøret, tilsett løk og tomater med litt tomatkraft. Kok på svak varme til en jevn saus, visp kraftig i den. Smak til med ganske mye salt og litt pepper. Ha bønnene i sausen og varm dem opp igjen. Pass på så de ikke koker i stykker. Spe med litt av bønnekraften til det er passe tykt.

Lag i stand kjøttet mens bønnene koker. Stikk små hull med en spiss kniv og stikk inn hvitløk. Gni kjøttet med salt og pepper. Legg det i en ildfast form og dekk med folie. Stek ved 200 C i 50 minutter. Kok opp buljongen og øs kjøttet med den hvert 10. minutt. Ta av folien og øk varmen de siste 10 minuttene eller til kjøttet er pent brunt. Ta opp kjøttet og hold det varmt. Ha resten av buljongen i formen, skrap godt i bunnen. Sil sjyen over i en kasserolle, jevn den eventuelt med litt maisenna utrørt i kaldt vann. Smak til med salt og pepper. Ha bønnene i en serveringsform. Skjær opp kjøttet og legg det oppå. Server sjyen til. Brød eller poteter passer godt til.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 10303)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 160,57 Kcal
Protein 9,95 g
Fett 9,87 g
Karbo 6,73 g
Pris 7,76.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!