Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lammelår med hurtigstekt rosenkål og fløtegratinerte poteter



Lammelår med hurtigstekt rosenkål og fløtegratinerte poteter oppskrift.
Fotograf: Monica Friedrich
Ingen påskeaften er komplett uten det tradisjonelle lammelåret på bordet. Med gode norske råvarer tilsatt litt franske smaker er festmåltidet komplett!
Oppskrift fra kulinarisk.no ved


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3kglammelår/med ben
6feddhvitløksfedd
1tssalt
0,5tsnykvernet sort pepper
1tstørket rosmarin
1tstørket timian
1stkliten løk
1stkgulrot

Saus til lammelåret:

2,5dlstekesjy og kjøttkraft
2tsmaizenna
1dashSalt og nykvernet sort pepper

Hurtigstekt rosenkål:

800grrosenkål
4ssolivenolje
1dashSalt og nykvernet pepper

Fløtegratinerte poteter:

1,5kgpotet
2stkløk
5,5dlmatfløte
4feddhvitløk, finhakket
2tssalt
2krmpepper
1sssmør


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Lammelår med hurtigstekt rosenkål og fløtegratinerte poteter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier127,01995,93Kcal
Protein10,4882,18gram
Karbohydrat4,4735,05gram
Kostfiber1,078,39gram
Fett7,2356,69gram
Mettet fett3,2325,33gram
Salt0,493,84gram
Pris på oppskriftenKr 8,89Kr 69,71Kroner
Hele oppskriften veier6 273 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 125 grader. Fjern ev. slintrer og tørk av låret.
Sag over leggbeinet med en snekkersag eller lignende. Skjær vekk litt av det ytterste kjøttet på leggbeinet, ca. 5-6 cm, og skrap det rent med kniven slik at det blir en dekorativ beinpipe. Kle beinpipen med aluminiumsfolie. De avsagde eina og kjøttavskjæret legger du i en gryte sammen med løk og gulrot og koker til en god lammekraft mens steken står i ovnen.
Gni lammelåret godt inn med salt, pepper, rosmarin og timian. Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i lammelåret med en kniv og stikk inn hvitløksbåtene.
Legg lammelåret i en langpanne og hell i vann. Drypp lammelåret med litt olivenolje. Hell i mer vann underveis hvis det fordamper.

Sett lammelåret i ovnen. Etter ca. 2 timer vil kjernetemperaturen være på 58 ºC. Har du lyst på saftig og rosastekt kjøtt er det nå du skal ta den ut. Når steketermometeret viser 70 ºC er lammelåret medium og ved 76 ºC er det gjennomstekt. Øs sjyen i langpannen over kjøttet et par ganger de siste 15 minuttene, for å få en sprø skorpe. Ta ut låret, pakk det inn i aluminiumsfolie og la det hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i det.
Bland stekesjyen med kjøttkraften i en kjele. Kok den opp og jevn sausen med maizena utrørt i litt kaldt vann. Skjær kjøttet i pene skiver på tvers av muskelfibrene. Server med den varme sausen, gratinerte poteter og stekt rosenkål.

Hurtigstekt rosenkål:
Rens rosenkålen for løse blader og del hver rosenkål i to. Kok opp rikelig med lettsaltet vann og kok rosenkålen i ca. 30 sekunder. Avkjøl rosenkålen i iskaldt vann, og la den renne godt av. Varm olivenoljen i en teflonpanne og stek rosenkålen i 1-2 minutter men du konstant vender den. Smak til med salt og pepper.

Fløtegratinerte poteter:
Sett ovnen på 225°. Skrell og skjær poteter og løk i tynne skiver. Legg det i en ildfast gryte eller form. Tilsett fløte, hvitløk, salt og pepper. Sett gryten/formen i midten av ovnen og stek i ca. 30-40 minutter.

Vinanbefaling:
Marques de Murrieta Reserva 2011
Dufter av røde bær, plommer, mynte og tre med et hint av toast og voks. Den har en pen fylde med en lett moden og sødmefull fruktighet, god balanse og lengde, samt bløte tanniner. Marques de Murrieta Reserva passer utmerket til urtestekt lammelår, lammekoteletter eller entrecôte av okse.
Varenr: 360901
Pris: 189,90 kr

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kjersti Edvartsen
(Intern: 32331)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lammecarré med sprø urteskorpe.Lammecarré med sprø urteskorpe.
Denne retten har 221,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Honningglasert lammeribbe.Honningglasert lammeribbe.
Denne retten har 269,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lam med ovnsbakte grønnsaker.Lam med ovnsbakte grønnsaker.
Denne retten har 174,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Innbakt lam.Innbakt lam.
Denne retten har 150,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Italiensk sidesprang.Italiensk sidesprang.
Denne retten har 125,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Moussaka 8.Moussaka 8.
Denne retten har 60,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Saftig lam med sellerirot og friske urter.Saftig lam med sellerirot og friske urter.
Denne retten har 168,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvitvinsbraiserte lammeskanker.Hvitvinsbraiserte lammeskanker.
Denne retten har 128,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Moussaka 1.Moussaka 1.
Denne retten har 67,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt lammestek.Fylt lammestek.
Denne retten har 157,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinert lammefilet med smørstekte rødbeter og spinat.Marinert lammefilet med smørstekte rødbeter o.
Denne retten har 93,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Moussaka 5.Moussaka 5.
Denne retten har 99,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammebiff med stekte poteter.Lammebiff med stekte poteter.
Denne retten har 54,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammecarré med timiansmør.Lammecarré med timiansmør.
Denne retten har 234,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Greske lammeskiver.Greske lammeskiver.
Denne retten har 180,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.