Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lammelever terrine




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grLammelever
1ssolje
3stkvårløk
0,5stkrød paprika
0,5stkpaprika, gul
Ca 3,5dllammefond eller buljong
Ca 4,5blad(er)gelatin
1dashsalt
friskkvernet pepper


Annonse


Næringsdeklarasjon for Lammelever terrine med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier74,23168,99Kcal
Protein9,8122,33gram
Karbohydrat1,653,76gram
Kostfiber0,290,66gram
Fett3,097,03gram
Mettet fett0,581,32gram
Salt0,611,39gram
Pris på oppskriftenKr 2,98Kr 6,78Kroner
Hele oppskriften veier911 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Leveren skjæres i skiver, som krydres med salt og pepper og stekes lett i oljen. De skal kun ha et par min på hver side. Settes til avkjøling.

Grønnsakene renses og skjæres i lange tynne strimler. Buljong bringes i kok, og grønnsakene simrer oppi noen få min., og tas opp.

Buljong smakes til med salt og pepper. Gelatin bløtes opp i kaldt vann og piskes i den varme buljong. Leveren skjæres i små stykker, som arrangeres lagvis med grønnsakene i en liten skål.
Det dekkes med buljong og settes kjølig under lett press natten over.

Kan serveres i skiver som forrett med grønn salat, eller som pålegg på godt rugbrød.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 21801)
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.