Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lammerull 5




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grlammeside/svange
500grlammebog/lår i strimler.
18grsalt
2sshakket timian (valgfritt)
1dashnykvernet, grov, sort pepper

Til koking/trekking:

2litervann
2sssalt
3dlhvitvin. (kan erstattes med mer vann)


Annonse


Næringsdeklarasjon for Lammerull 5 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier58,561 970,66Kcal
Protein5,67190,81gram
Karbohydrat0,082,69gram
Kostfiber0,031,01gram
Fett3,26109,71gram
Mettet fett1,4448,46gram
Alkohol0,88 %
Salt1,7458,62gram
Pris på oppskriftenKr 4,88Kr 164,22Kroner
Hele oppskriften veier3 365 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Legg lammesvangen på en fjøl med «skinnet ned». Legg det som et rektangel. Gni halvparten av saltet godt inn i svangen slik at den blir litt seig og ru. Krydre med pepper også.
Kjøttet fra lammebogen/låret skjæres ned i strimler og krydres med salt, pepper og hakket frisk timian. Legg dette kjøttet på svangen og rull det sammen til en hard, tykk pølse.
Surr med hyssing rundt rullen med 1 cm mellomrom. Rull stramt.
La gjerne rullen ligge å hvile noen timer før den legges i det 90°C varme vannet. La den trekke i cirka 2,5 time.
Viktig at vannet opprettholder 85–90 °C under hele trekketiden. Avkjøles deretter i rennende kaldt vann i en halv time.
Nå kan lammerullen skjæres i ønskede skiver.
Holdbart pålegg som tåler både en, to og tre uker i kjøleskapet i den fine kalde tiden.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 29935)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lammerull 4.Lammerull 4.
Denne retten har 110,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull med purre.Lammerull med purre.
Denne retten har 81,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull med lime.Lammerull med lime.
Denne retten har 101,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull til jul.Lammerull til jul.
Denne retten har 182,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull 2.Lammerull 2.
Denne retten har 185,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull 1.Lammerull 1.
Denne retten har 246,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk lammerull.Klassisk lammerull.
Denne retten har 72,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.