Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lammerull med lime



Lammerull med lime oppskrift.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

1 porsjon

1 slagside/rulleskinn av lam
600 g lammekjøtt fra bog eller lår
2 ss salt
2 ts pepper
2 1/2 ts gelatin pulver
2 ts ingefær, malt eller 2 ts fersk, revet
1 lime

Saltlake til oppbevaring:
1 l vann
60 g eller 3/4 dl salt
1 ss sukker
1 laurbærblad ­ kan sløyfes

Gresskarkuler
1 gresskar, Hokeido, økologisk eller vanlige store orange grasskar
1 lite
r vann:
1 dl eddik, 5%
400 g sukker
3 ss ingefær, malt eller 3 ss fersk, revet


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Fremgangsmåte:

Fjern evt. ben fra siden. Skjær rulleskinnet slik at du får et stykke med rette kanter, ca. 20 cm bredt.

1. Bland sammen salt, pepper, gelatinpulver og ingefær. Dryss noe av dette på slagsiden.
2. Kjøttet og avskjær skjæres i strimler og legges langsetter over hele slagsiden/rulleskinnet. Strø på resten av krydderet og riv skallet av en lime over og kryst til slutt på saften av _ lime.
3. Rull kjøttet fast sammen. Start rullingen fra den enden som har mest kjøtt, fest sammen med tannstikker e.l.

4. Sy rullen med bomullstråd, eller surr den. Begynn fra den tykkeste enden for å få en jevn fasong. Legg rullen i plastpose i kjøleskapet et døgn, slik at krydderet kan trekke inn før koking.
5. Pakk rullen i et glasshåndkle og surr med bomullstråd. Legg rullen i kokende, usaltet vann og la den trekke på ca. 80°C i ca. 1 1/2 time. Trekketiden er avhengig av tykkelsen på rullen. Ta rullen opp og la den hvile 10-15 min før den legges i press.
6. Hvis du ikke har syltepresse, kan du legge rullen på et brett. Legg så over et nytt brett med f.eks. murstein eller en kjele med vann, ca. 6 kg. Begynn gjerne med en vekt tilsvarende 3 kg og øk presset etter hvert i løpet av en time. La rullen stå til den er blitt helt kald eller natten over.

Server lammerull med sursyltet gresskar som en egne rett med brød, flatbrød eller lefse til.

Saltlake til oppbevaring:
Rør salt og sukker ut i kaldt vann. I denne laken kan ruller og sylte oppbevares inntil 10 dager på et kjølig sted.

Gresskarkuler
1. Del gresskaret i båter og skrell det. Ta ut kuler med uthulerjern, ta vare på restene.
2. Kok opp sukkerlaken med ingefær.
3. Legg kulene i laken og kok dem forsiktig til de er glassklare og møre. Ta kulene opp etter hvert og hold dem varme.
4. Kok inn laken. Fyll kulene på små varme glass og etterfyll med lake. Skru på tett lokk.

Tips:
Restene av gresskarkjøttet kan bakes og brukes til suppe eller kokes videre i laken, moses og tilsettes rosiner eller urtekrydder som bladpersille, basilikum og/eller chili.
Morsom julegaver til de som har alt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20491)
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lammerull med lime.Lammerull med lime.
Denne retten har 101,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull 4.Lammerull 4.
Denne retten har 110,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull med purre.Lammerull med purre.
Denne retten har 81,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull 1.Lammerull 1.
Denne retten har 246,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull til jul.Lammerull til jul.
Denne retten har 182,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull 2.Lammerull 2.
Denne retten har 185,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk lammerull.Klassisk lammerull.
Denne retten har 72,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.