Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lammerull med purre



Lammerull med purre oppskrift.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkslagside/rulleskinn av lamIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
600grlammekjøtt fra bog eller lår
2sssalt
2tspepper
2,5tsgelatin pulver
100grpurre

Saltlake til oppbevaring:

1litervann
60grsalt
1sssukker
1stklaurbærblad ­ kan sløyfes

Purre- og eplesalat

porsjoner
1stkeple
4sspurre, skåret i tynne ringer
1ssolivenolje
2sshonning
0,25dleplejuice
2ssvalnøttkjerner, hakket


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Nøtter
Spor-av-lupiner
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Lammerull med purre med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier81,491 687,21Kcal
Protein5,89121,95gram
Karbohydrat3,6775,99gram
Kostfiber0,438,90gram
Fett4,7197,52gram
Mettet fett1,7836,85gram
Salt4,7999,27gram
Pris på oppskriftenKr 4,49Kr 92,96Kroner
Hele oppskriften veier2 070 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Fjern evt. ben fra siden. Skjær rulleskinnet slik at du får et stykke med rette kanter, ca. 20 cm bredt.
2. Bland sammen salt, pepper, gelatinpulver. Dryss noe av dette på slagsiden. Rens og skjær purren i tynne ringer. Forvell den et par minutter og la den renne godt av. Fordel purren over slagsiden/rulleskinnet etter at krydder og kjøtt er lagt på.
3. Kjøttet og avskjær skjæres i strimler og legges langsetter over hele slagsiden/rulleskinnet. Strø på resten av krydderet.
4. Rull kjøttet fast sammen. Start rullingen fra den enden som har mest kjøtt, fest sammen med tannstikker e.l.
5. Sy rullen med bomullstråd, eller surr den. Begynn fra den tykkeste enden for å få en jevn fasong. Legg rullen i plastpose i kjøleskapet et døgn, slik at krydderet kan trekke inn før koking.
6. Pakk rullen i et glasshåndkle og surr med bomullstråd. Legg rullen i kokende, usaltet vann og la den trekke på ca. 80°C i ca. 1 1/2 time. Trekketiden er avhengig av tykkelsen på rullen. Ta rullen opp og la den hvile 10-15 min før den legges i press.
7. Hvis du ikke har syltepresse, kan du legge rullen på et brett. Legg så over et nytt brett med f.eks. murstein eller en kjele med vann, ca. 6 kg. Begynn gjerne med en vekt tilsvarende 3 kg og øk presset etter hvert i løpet av en time. La rullen stå til den er blitt helt kald eller natten over.

Tips:
Forvelle betyr å koke i vann, for deretter å avkjøle like lenge i isvann.

Saltlake til oppbevaring:
Rør salt og sukker ut i kaldt vann. I denne laken kan ruller og sylte oppbevares inntil 10 dager på et kjølig sted.

Purre- og eplesalat
1. Varm olje og honning i en gryte.
2. Skrell eplet om nødvendig og skjær det i tynne båter.
3. Surr eplebåtene og purren i olje- honningblandingen. Tilsett evt. eplejuice.
4. Til slutt tilsettes valnøttkjernene.

Server salaten lun eller kald til lammerull med purre som en smårett eller forrett.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20493)
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lammerull med purre.Lammerull med purre.
Denne retten har 81,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull med lime.Lammerull med lime.
Denne retten har 101,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk lammerull.Klassisk lammerull.
Denne retten har 72,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull 2.Lammerull 2.
Denne retten har 185,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull 4.Lammerull 4.
Denne retten har 110,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull 1.Lammerull 1.
Denne retten har 246,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull til jul.Lammerull til jul.
Denne retten har 182,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.