Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lammerull til jul



Lammerull til jul oppskrift.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkslagsideIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
900grkjøtt fra nakke eller bog
fettstrimler fra lammet eller litt fleskestrimler
1ssaspik
Ca 1sssalt
1tssukker
0,5tssalpeter (kan sløyfes, men da blir rullen grå)Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1tspepper
1tsingefær
rikelig bomullshyssing til surring


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Lammerull til jul med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier182,521 726,09Kcal
Protein17,72167,58gram
Karbohydrat0,807,57gram
Kostfiber0,131,23gram
Fett12,02113,67gram
Mettet fett5,4451,45gram
Salt2,2521,32gram
Pris på oppskriftenKr 11,51Kr 108,85Kroner
Hele oppskriften veier946 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Slagsiden av lammet blir brukt til "rulleskinn". Til denne rullen trenger du litt ekstra kjøtt og fett (ikke nyretalg) til å fylle inni "rulleskinnet".

Lammerullen er ferdigsaltet og kan kokes med en gang. Du kan fryse rullen rå eller kokt - da gjerne delt i passe stykker.

Skjær kjøttet langsetter trevlene i fingertykke strimler. Skjær også fettet opp i strimler. Bland sammen alt krydderet og gelatinpulver..

Legg slagsiden (rulleskinnet) ut på bordet og fordel i jevne lag kjøtt- og fettstrimler vekselvis på tvers av slagsiden. Dryss det sammenblandede krydderet med gelatinpulveret imellom. Legg rulleskinnet rundt innholdet og surr. Begynn med den tykkeste delen og surr ikke for stramt. Surr tett, og fastere mot slutten. Lag til slutt en langsgående surring.

Koking :
Pakk rullen inn i et stykke tynt stoff og surr den godt på nytt. Legg rullen i kokende vann og la den trekke ved 80 grader i ca. 2 timer. Legg rullen i press.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Elsa's hjemmeside
(Intern: 16197)
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lammerull 2.Lammerull 2.
Denne retten har 185,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull med purre.Lammerull med purre.
Denne retten har 81,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull med lime.Lammerull med lime.
Denne retten har 101,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull 4.Lammerull 4.
Denne retten har 110,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk lammerull.Klassisk lammerull.
Denne retten har 72,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull 1.Lammerull 1.
Denne retten har 246,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammerull til jul.Lammerull til jul.
Denne retten har 182,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.