Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Langtidsbakt Ishavsrøye på asiatisk vis



Langtidsbakt Ishavsrøye på asiatisk vis oppskrift.
Fotograf: Esten Borgos
Inspirert av asiatisk matkultur lager vi soyamarinert ishavsrøye med agurksalat. Soyasausen vil delvis karamellisere fisken og gi en anelse røykt smak.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
450grfilet av Ishavsrøye benfri, med skinn
0,25dlsoyasaus
0,5stksitron, revet skall av

Agurksalat:

1stk liteagurk
2tssoyasaus
1ssolivenolje
1sskoriander, finhakket

Marinade:

0,5feddhvitløk, finhakket
1tssesamolje
2sslimesaft
0,5tssukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Sesam
Soya
Spor-av-Peanøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Langtidsbakt Ishavsrøye på asiatisk vis med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier95,60200,57Kcal
Protein9,1019,09gram
Karbohydrat1,813,80gram
Kostfiber0,420,88gram
Fett5,6811,92gram
Mettet fett0,911,91gram
Salt0,811,71gram
Pris på oppskriftenKr 8,61Kr 18,06Kroner
Hele oppskriften veier839 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Legg filetene i en ildfast form eller på et fat. Dryss revet sitronskall over, og drypp over soyasaus.
Bak ishavsrøya i ovn ved 50 grader i 1 time og 30 minutter. Soyasausen vil delvis karamellisere og gi fisken et fint blankt preg på og en anelse røykt smak.

Varmluftsovn kan bli for kraftige, da de blåser varmluft direkte på fisken og tørker den ut.

Løft av skinnet ved servering. Fisken vil være saftig, og balansere mellom rå og bakt.

Agurksalat:
Bland sammen ingrediensene til marinaden.
Agurken bør være kald, for å få en friskes mulig opplevelse.Skrell den og del den på langs. Skrap ut innmaten med en skje, del den i 5-6 cm lange stykker og videre i små staver.Vend agurken i marinaden rett før servering.
Bland resten av marinaden med soya, koriander og olivenolje og pisk til en lett saus. Drypp sausen rundt fisken på tallerkenen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 23287)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ishavsrøye Tartar.Ishavsrøye Tartar.
Denne retten har 203,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinert ishavsrøye.Marinert ishavsrøye.
Denne retten har 180,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Langtidsbakt Ishavsrøye på asiatisk vis.Langtidsbakt Ishavsrøye på asiatisk vis.
Denne retten har 95,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kryddergravet Ishavsrøye.Kryddergravet Ishavsrøye.
Denne retten har 131,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dillmarinert ishavsrøye.Dillmarinert ishavsrøye.
Denne retten har 108,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.