Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lasagne med villsopp




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Bechamelsaus:

7,5dlmelk
1,75dlkremfløte
50grsmør
75grhvetemel
0,5tssalt
litt pepper
0,5tsmuskatnøtt, malt
100grparmesan, reven

Spinatfyll:

300grspinat, vask bladene, fjern stilkene, forvell bladene i kokende vann 1 minutt og ha dem over i kald
250grricotta
0,5tssalt
raust dryss av nykvernet svart pepper

Soppsaus:

2feddhvitløkfedd, hakket
150grsjalottløk i skiver
0,75dlolivenolje
300grblandet villsopp i skiver (steinsopp)
2kvist(er)timian, risp av og hakk bladene
1håndfull(er)bladpersille, hakket
0,5tssalt
raust dryss av nykvernet svart pepper
2dlcrème fraîche

Lasagneplater:

Bruk fersk eller tørket lasagne. Nok til tre lag - ca 300 g for fersk, 250 g for tørket


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Lasagne med villsopp med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier161,87997,12Kcal
Protein5,3532,96gram
Karbohydrat4,8429,81gram
Kostfiber0,845,17gram
Fett13,2781,74gram
Mettet fett7,1544,04gram
Salt0,613,79gram
Pris på oppskriftenKr 8,83Kr 54,39Kroner
Hele oppskriften veier2 464 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Lag først bechamelsausen: Varm melk og fløte til det så vidt koker. Samtidig smeltes smøret i en tykkbunnet kjele. Tilsett melet og rør til en glatt jevning, som får koke et par minutter over lav varme. Pass på så den ikke blir brent.

Tilsett melken, litt om gangen, på lav varme. Visp sausen helt glatt og jevn mellom hver gang du tilsetter melk.

Krydre med salt, pepper og muskatnøtt og dryss over halvparten av parmesanen. Pisk sausen glatt og la den koke forsiktig i 10 minutter under stadig omrøring slik at den ikke brenner seg fast i bunnen av kjelen. Sett den til side, legg et stykke matpapir oppå sausen for å hindre snerk.

Bland ingrediensene til spinatfyllet i en bolle og sett det til side.

Lag soppsausen ved å frese sjalottløk og hvitløk i olje noen minutter på middels varme, tilsett sopp og la sausen koke videre i 10-15 minutter.

Tilsett resten av ingrediensene og la sausen koke litt inn på lav eller middels varme under hyppig omrøring.

Les på pakken hvis du bruker tørket lasagne, for å se om platene skal forkokes. Følg instruksene på pakken.

Begynn med å dekke bunnen av lasagneformen med litt bechamelsaus og legg på et lag lasagneplater. Fordel spinatfyllet oppå i et jevnt lag. Legg så et nytt lag lasagneplater og fordel soppsausen oppå. Så kommer det siste laget med pastaplater, og til slutt bechamelsaus. Dryss resten av parmesanen på toppen.

Stek lasagnen i 45 minutter ved 200 C. Sett den under stekeovnsgrillen til slutt hvis den ser ut til å trenge litt mer brunfarge.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7681)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kylling med sopp.Kylling med sopp.
Denne retten har 146,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lasagne med sopp.Lasagne med sopp.
Denne retten har 106,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.