Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lefse med gjær




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca kgrugmel
grhvetemel
dlskummet kulturmelk
grvanlig gjær


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Lefse med gjær med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier0,00Kcal
Proteingram
Karbohydratgram
Kostfibergram
Fettgram
Mettet fettgram
Alkohol %
Salt0,00gram
Pris på oppskriftenKr Kr Kroner
Hele oppskriften veier1 985 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Lag en løs deig av rugmel og litt hvetemel. Før brukte man saup til væske. Nå kan man bruke skummet kulturmelk.

Ha i gjær, litt mindre enn til vanlig brød. La det heve til dobbel størrelse. Kna inn mel til en passe deig og bak deigen med en gang. Lefsene blir da noe kortere og ikke riktig så myke. Stekes på en god varm takke.

Denne oppskriften er fra Folldal.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13040)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.