Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lefse med gjær 2




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
300grpoteter, kokte
0,25tssalt
4dlmelk eller vann
1kgmelblanding av rug og hvete
litt grovt mel
10grgjær


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Lefse med gjær 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier235,104 024,32Kcal
Protein7,81133,69gram
Karbohydrat45,94786,38gram
Kostfiber2,3139,54gram
Fett1,7229,44gram
Mettet fett0,6611,30gram
Salt0,132,16gram
Pris på oppskriftenKr 1,38Kr 23,62Kroner
Hele oppskriften veier1 712 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Potetene presses eller males. Blandes med vann eller melk. Gjæren som er utrørt i sukker haes i melet. Ved "god gjær" regnet man 1 kopp sukker. "Dårlig gjær" var litt mer sukker. Det hele skulle stå til neste dag.

Eltes opp med litt mer mel. Bakes ut til små leiver med tykkelse som flatbrød, og stekes som flatbrød. Når de skulle brukes bløtes de ved å dyppe dem i lunkent vann. Legges i fuktig klede. De var ferdig bløtet i løpet av ca 20 minutter. Smøres med smør som er rørt ut med litt sukker. Legges dobbelt og klippes opp.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13361)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.