Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lefse med sur melk eller saup




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
0,5literkjernemelk
450grgrynmel
450grfint rugmel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Lefse med sur melk eller saup med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier219,933 079,02Kcal
Protein6,2387,22gram
Karbohydrat43,65611,10gram
Kostfiber5,2172,94gram
Fett1,1115,54gram
Mettet fett0,243,36gram
Salt0,040,58gram
Pris på oppskriftenKr 1,45Kr 20,30Kroner
Hele oppskriften veier1 400 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok en grøt av kjernemelk og byggmel. Avkjøl den helt. Rør i rugmelet og elt deigen lett med hendene når den blir fast nok til det. La deigen være så myk som mulig. Kjevle nokså små, ikke for tynne leiver. Stek de på varm takke som potetlefse. Legg lefsene dobbelt og dekk de med klede så de holder seg myke. Bruk smør og sukker på lefsene.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13041)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.