Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lefser fra Malangen




Mengden hvetemel er litt usikker, men jeg har beregnet 1,8 kg pga næringsbregningen. Prøv deg frem.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1literkulturmelk
1begerseterrømme
3sssukker
0,5kgpotetmel
8tshornsalt
2tsbakepulver
Ca 1,8kgHvetemel

Lefsefyll:

750grmeierismør
1kgsukker
500grbrunost ( G35) eller Kvit Geitost
2sskanel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Lefser fra Malangen med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier362,9721 658,42902,43Kcal
Protein5,16307,9012,83gram
Karbohydrat50,473 011,54125,48gram
Kostfiber1,3379,363,31gram
Fett15,31913,5538,06gram
Mettet fett9,64575,2223,97gram
Salt0,2917,310,72gram
Pris på oppskriftenKr 3,24Kr 193,33Kr 8,06.-
Hele oppskriften veier5 967 totalt5 967 pr porsj249 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 24 lefser

Bland sammen kulturmelk, rømme, sukker, potetmel, bakepulver og hornsalt. Rør inn hvetemel til deigen er tykk nok til å kjevles ut.
La deigen hvile ca. 1 time. Del den så i to leiver som hver deles i 12 biter.
Kjevle hvert emne ut til en rund leiv. Stek leivene på takke på denne ene siden. Den som lå sist vendt mot bakebordet. Legg de stekte leivene til avkjøling oppå hverandre med et lett press og bakeklede over.Rør sammen smør og sukker i en kjøkkenmaskin. Tilsett revet ost og kanel og rør til en jevn masse.

Ved servering:
Vri en klut opp i varmt vann og bløt lefseleivene. Legg lefsene med stekesiden mot hverandre og legg dem om en gang slik at de ikke setter seg sammen.
Smør på fyllet og brett lefsene først rundt kanten så til lefser. Klipp dem i passe biter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2543)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Troms
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.