Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lefser fra Nordfjord




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
600grpoteter
4dlmelk
0,5dlsemulegryn
0,5tssalt
50grsmør
Ca 1kghvetemel,eller til deigen er passe fast


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Lefser fra Nordfjord med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier224,834 695,57Kcal
Protein6,76141,18gram
Karbohydrat40,71850,23gram
Kostfiber2,1344,49gram
Fett3,4171,22gram
Mettet fett1,8137,80gram
Salt0,224,53gram
Pris på oppskriftenKr 1,47Kr 30,70Kroner
Hele oppskriften veier2 089 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrell potetene, kok dei og mal dei medan dei er varme. Kok semulegraut. Bland poteter og avkjølt graut godt saman. Arbeid inn mjøl til deigen er passeleg fast til å baka utover. Elt godt, men deigen må ikkje verta seig. Bak ut til tynne leivar og steik på takke ved heller sterk varme, men la ikkje leiven verta brun. Legg dei ferdigsteikte leivane i stablar når dei er kalde.

I enkelte bygder i Nordfjord lagar dei snekalefser. Til å sneka lefsene brukar dei råmjølk eller ei blanding av mjølk og mjøl (ca. 3 ss mjøl til 1 l mjølk). Når lefsa er baka, legg dei henne på takka og steikjer så vidt på eine sida; lefsa skal framleis vera mjuk. Dette kalla dei å løypa leiven. Så gnir ein blandinga utover leiven, på den kvitaste sida, ca. 1 ss til kvar leiv. Så steikjer ein leiven på den usneka sida.

Når lefsene skal brukast, dynkar ein dei med vatn på den eine sida og let dei liggja under klede til dei er mjuke. Snekalefser skal dynkast på den usneka sida. Smør lefsene med smør og sukker, eller smør og melis som er rørt godt saman. Brett lefsa saman og skjer i passelege stykke. Dei kan serverast med gombe attåt. Lefse og gombe er festmat.

Lefsene kan og dynkast og delast opp i mindre stykke og setjast på middagsbordet attåt kokt fisk og pinnakjøt. Då har ein smør på og lagar kling med fisk og poteter og gulrøter, eller kjøt, poteter og kålrabi eller kålrabistappe

. Lefser er festmat. Dei vert framleis baka til jol, til brudlaup, barnedåp og elles store gjestebod. Før var det og vanleg med lefser i gravferder.

Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Det norske Samlaget
(Intern: 18238)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Potetlefser fra Oppdal.Potetlefser fra Oppdal.
Denne retten har 132,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetlefser til lutefisk.Potetlefser til lutefisk.
Denne retten har 136,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetlefser fra Hedmark.Potetlefser fra Hedmark.
Denne retten har 137,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetlefser.Potetlefser.
Denne retten har 148,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flatbrød fra Hadeland.Flatbrød fra Hadeland.
Denne retten har 116,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelagde lomper.Hjemmelagde lomper.
Denne retten har 109,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefse til rakfisk og lutefisk.Lefse til rakfisk og lutefisk.
Denne retten har 107,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Magnus bygglefser.Magnus bygglefser.
Denne retten har 148,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brød og korns potetkaker.Brød og korns potetkaker.
Denne retten har 389,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.