Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lekker Sitronterte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
200grhvetemel
60grsukker
100grsmør
0,5stksitron
1tsvaniljesukker
1stkeggeplomme

Fyll:

2,5stksitroner
4stkegg
1stkeggeplomme
200grsukker
2,5dlkremfløte

Pynt:

1ssmelis


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Lekker Sitronterte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier287,223 924,17490,52Kcal
Protein4,7564,908,11gram
Karbohydrat31,59431,6053,95gram
Kostfiber1,0914,891,86gram
Fett15,52212,0426,51gram
Mettet fett9,11124,4715,56gram
Salt0,162,250,28gram
Pris på oppskriftenKr 3,37Kr 46,04Kr 5,76.-
Hele oppskriften veier1 366 totalt1 366 pr porsj171 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

Ha mel og sukker i en skål. Skjær smøret i små terninger. Riv skallen fra sitronen fint, og ha den ned til melet sammen med smør, vanilje og en eggeplomme.

Vask hendene i kaldt vann, så deigen lettere blir kald. Elt så deigen, inntil den er jevn og glatt. Rull deigen ut til en rund form - det går lett mellom to lag film. Legg deigen i en terteform med en diameter på 30 cm, og la deigen stå kaldt i formen 1 times tid.

Varm ovnen til 180°C.

Legg et stykke bakepapir ovenpå deigen i formen og legg noe ovenpå for å holde deigen nede. Bak deigen i midten av ovnen i ca. 10 minutter.

Til fyllet skylles sitronene og skallen rives. Press sitronene. Pisk egg, eggeplomme og sukker til lett skum med håndmikseren. Tilsett sitronskall og - saft. Pisk fløten til skum og vend det i eggekremen.

Ta den forbakte deig ut av ovnen. Hell fyllet på deigskallen og bak terten ved 150° C inntil fyllet er fast.

La terten bli helt kald. Før servering slås grillen på i ovnen. Dryss melis over kaken og brun den under den varme grill. Pass på, det kan gå veldig fort!

Mer info

Forfatter:
Kilde: Ukjent kilde
(Intern: 27491)
Tilberedningstid: 90 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Frisk sitronterte.Frisk sitronterte.
Denne retten har 320,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronterter.Sitronterter.
Denne retten har 326,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.