Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lekker limepai




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
200grlett ost av Philadelphiatype
200grkesam eller cottage cheese
2stkegg
2stkeggehviter
Ca 2,5sssukker
1tsvaniljesukker
1,5stklime, saften
1tsrevet limeskall

PAISKALL:

15stkdigestive - eller annen usøtet kjeks
25grsmør eller margarin
75grkesam eller cottage cheese

PYNT:

2,5dlcrème fraîche eller seterrømme
0,5tsvaniljesukker
Limeskall


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-egg
Spor-av-melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Lekker limepai med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier240,813 058,00382,25Kcal
Protein5,6872,139,02gram
Karbohydrat18,01228,7128,59gram
Kostfiber0,719,021,13gram
Fett16,07204,0725,51gram
Mettet fett8,98114,0414,25gram
Salt0,415,160,65gram
Pris på oppskriftenKr 6,11Kr 77,59Kr 9,70.-
Hele oppskriften veier1 270 totalt1 270 pr porsj159 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

Sitron kan brukes i stedet for lime. Reduser da mengden til ca det halve. Bruker du cottage cheese i fyllet må den moses først. Blåbærkompott smaker godt til paien. Oppskriften ligger også under diverse.

Slik gjør du
1)
Forvarm stekeovnen til 200ºC. Knus kjeksen, og bland den sammen med smeltet smør og kesam eller cottage cheese til en smuldrete deig. Trykk deigen ut i en paiform. Sett den kjørlig til den stivner, ca 10 min. Stek paiskallet midt i ovnen i ca 10 min.
2)
Senk termostaten til 175ºC. Rør sammen kesam eller cottage cheese, egg, eggehviter, sukker, vaniljesukker, limesaft og -skall.
3)
Hell fyllet i paiskallet, og stek til fyllet er stivnet, 30- 45 min.
4)
Avkjøl paien på rist. Sett den i kjøleskapet til den er blitt ordentlig kald, minst 2 timer eller over natten. Smak crème fraîche eller seterrømme til med vaniljesukker. Sprøyt den rundt kanten, eller smør den i et tynt, jevnt lag over paien. Pynt med revet limeskall.

Kilde:
eip

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kakemonsen
(Intern: 1330)
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kesampai med appelsin og pinjekjerner.Kesampai med appelsin og pinjekjerner.
Denne retten har 274,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mascarpone terte.Mascarpone terte.
Denne retten har 203,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dessertostepai.Dessertostepai.
Denne retten har 273,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.