Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lettrøykt ørret




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grørret
1dashsalt
sukker
røykespon


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Lettrøykt ørret med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier165,66207,49Kcal
Protein18,9623,75gram
Karbohydrat0,000,00gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett9,9812,50gram
Mettet fett2,002,51gram
Salt0,320,40gram
Pris på oppskriftenKr 12,10Kr 15,16Kroner
Hele oppskriften veier501 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fileter ørreten, del hver filet i to. Strø på litt salt og sukker, og la dem ligge i ca 15 minutter. Skyll fiskestykkene i kaldt vann, og tørk godt med papir.

Har du en røykeovn, har du røykespon i den og lar fisken røyke i ca 5 minutter. Om du ikke har røykeovn, kan du gjøre som følger: Bruk en gammel kjele det ikke er så farlig med, legg røykespon i bunnen og legg en metallrist oppå, evt aluminiumsfolie som du har tykket en del små hull i. Legg fisken oppå, legg på lokket, sett på plate med sterk varme.

Når kjelen er skikkelig varm, lar du den stå i 20-30 sekunder til, og trekker den så vekk fra platen. La kjelen stå med lokk i 4-5 minutter. Fisken vil fortsatt være rå. Bak den ferdig i ovn på 80 C i 5 minutter.

Røykespon får du kjøpt i sportsforretninger. Server gjerne med for eksempel potet- og purreløksuppe (se egen oppskrift).

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11703)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.