Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lettrøkt sjøkreps på jordskokkompott




Jordskokkompotten kan lages dagen i forveien, skokkene kan renses og ligge i vann enda et par dager før. Sjøkreps kan renses dagen før.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stksjøkreps
olivenolje
salt og pepper
noen kvister tørket einer
Ca 18stkjordskokker
0,5stksjalottløk
3ssolivenolje
salt og nykvernet sort pepper
litt frisk timian


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Lettrøkt sjøkreps på jordskokkompott med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier74,06523,94Kcal
Protein2,3216,41gram
Karbohydrat10,9977,75gram
Kostfiber2,4917,62gram
Fett1,7612,45gram
Mettet fett0,261,84gram
Salt0,060,43gram
Pris på oppskriftenKr 7,19Kr 50,87Kroner
Hele oppskriften veier2 830 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrell og kutt jordskokkene i små biter, stek dem på lav varme i oljen til de faller helt sammen. Ha i noen skjeer vann etter hvert slik at det ikke svir seg, ha i sjalottløk mot slutten. Smak til med timian, salt og pepper. Skal bli lyst gylden.
Stek rensede sjøkrepshaler lett i olivenolje i panne eller i ovnen et par minutter, krydre med salt og pepper.
Anrett de stekte halene oppå jordskokk-kompotten i en dyp, liten bolle eller et glass. Sett fyr på en liten kvast med einer, blås ut og legg oppi glasset, legg på lokk og server. Ta så av lokkene og se røyken velte ut.
Det er ikke mye røyk som skal til, men dette gir krepsen et lettrøkt og kledelig smak. (røkingen kan droppes)

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 29855)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.