Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lettsaltede kalkunlår med raspeballer



Lettsaltede kalkunlår med raspeballer oppskrift.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkkalkunlår

Saltlake:

3litervann
4dlsalt
5sssukker
0,75sssalpeter (fra apotek)Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!

Koking:

Ca 3litervann
noen hele hvit pepper
1stkgulrot
0,5stkløk
0,5stkpurre
1stklaurbærblad

Raspeballer:

2stkkokte kalde poteter
6stkpoteter, rå
2dlbyggmel
0,5dlhvetemel
1tssalt
0,5tspepper
lettsaltet vann eller kraft til koking

Rotmos:

1stkkålrot
2stkgulrøtter
litt kraft
1dashsmør
salt og nykvernet, hvit pepper

Lys timiansaus:

Ca 1,25sssmør
2sshvetemel
4dlkraft
1tssennep
1dlmatfløte
salt og pepper
Ca 1,5sshakket timian


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Sennep


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Lettsaltede kalkunlår med raspeballer med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier39,501 000,92Kcal
Protein2,6065,88gram
Karbohydrat4,07103,13gram
Kostfiber0,4711,91gram
Fett1,3233,45gram
Mettet fett0,5614,19gram
Salt4,60116,58gram
Pris på oppskriftenKr 2,22Kr 56,25Kroner
Hele oppskriften veier10 136 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bland sammen saltlaken og la den koke noen minutter. Avkjøl.
Del kalkunlåret ved lårfestet. Legg kjøttet i laken og la det stå kaldt 2-3 dager. Pass på at kjøttet holder seg nede i laken (lett press).
Skyll saltlaken av kjøttet. Kok opp vannet, ha i kjøtt, hele peppere og grovdelte grønnsaker. Vannet skal bare såvidt dekke lårene. La det koke opp og skum godt av. Lårene skal trekke i ca. 2 timer (til kjøttet løsner fra beina).

Raspeballer
Kok opp vann eller kraft i en stor kjele. Riv potetene og bland med resten av ingrediensene. Form små baller og la dem trekke i 25-30 minutter.

Rotmos:
Kok grønnsakene møre og mos dem. Spe med litt kraft og en klatt smør. Smak til med salt og pepper.

Lys timiansaus:
Ha smør og mel i en kjele og spe med kraft og fløte. La sausen koke minst 5 minutter. Smak til med sennep, salt og pepper. Dryss i hakket timian.

Før servering trekkes skinnet av lårene. Ta eventuelt vare på litt av det for å sprøsteke til pynt. Skjær kjøttet opp i pene skiver. Ved siden av timiansaus og raspeball smaker det godt med rotmos og eventuelt sennep til. Pynt med krispet lårskinn og litt frisk timian.

Tips:
Kraften du får når du koker kalkunlårene egner seg godt til ertesuppe laget med rester fra lårkjøttet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 3438)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Urtetrukket kalkunfilet med frisk tyttebærsaus.Urtetrukket kalkunfilet med frisk tyttebærsau.
Denne retten har 133,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lettsaltede kalkunlår med raspeballer.Lettsaltede kalkunlår med raspeballer.
Denne retten har 39,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun med pastasaus og Norzolaost.Kalkun med pastasaus og Norzolaost.
Denne retten har 128,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.