Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Lettsaltet skinke




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
8kgskinke med ben, en stor skikkelig

Saltlake:

1,3literfint eller 1,4 - 2 liter grovt saltIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dlfarinIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
10litervann
1tssalpeterIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!


Annonse


Næringsdeklarasjon for Lettsaltet skinke med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier97,4519 080,71Kcal
Protein7,961 558,57gram
Karbohydrat0,000,00gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett7,291 427,38gram
Mettet fett2,49487,54gram
Salt0,0713,49gram
Pris på oppskriftenKr 7,38Kr 1 445,00Kroner
Hele oppskriften veier19 580 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skinken kan også deles, bruk ½ porsjon lake til oppdelt skinke på 3-4 kg.

Det er viktig å klemme ut blod i lårpulsåren, da oppnås bedre holdbarhet. Kjøtt bør også være gjennomkjølt før det saltes.

Bland, salt, sukker, eventuelt også salpeter (som brukes for frisk farge og kan kjøpes på apotek), med kaldt vann, for eksempel i et kar av plast eller rustfritt stål. Aluminium kan ta skade av saltet. Rør til saltet har løst seg opp. Laken trenger ikke kokes. Hvis den kokes, må den i tilfelle avkjøles helt.

Legg ned skinken, den skal dekkes helt av laken. Dekk til karet og la det stå kaldt i 1-2 uker, lengst tid hvis det er hel skinke.

Hvis skinken er fryst så tin denlangsomt i kjøleskap. Den bør være helt tint for å bli gjennomsaltet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10982)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjemmelagde krydderpølser.Hjemmelagde krydderpølser.
Denne retten har 194,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Longganisa (Filippinsk pølse).Longganisa (Filippinsk pølse).
Denne retten har 234 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gryterøkt ribbe.Gryterøkt ribbe.
Denne retten har 207,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.